29.06.21


 Must kass, kes kõndis..



Must kass, kes kõndis metsarajal omapäi. Tundus alles kassipoja sarnane. Must kass oli krapsakas ning üritas sääski püüda..



Õhtupoolikul jalutades kaameraga taas radadel, üritades pildistada linde, märkasin et põõsatuka alt jooksis välja musta värvi kassike. Ei teinud ta minust eriti välja, kuid mulle, ta pakkus huvi, kuna kiisu kõndis täiesti omapäi ning ei lasknud ennast häirida ning rändas ja mängis..


Mulle paistis kass väga huvitav, keset rohelust ning loodust. Miks ka mitte?! Olen teadlik olnud lapsepõlvest saati seda et, must kass toob halba õnne. Kuid mis on halb õnn? Kas see,et mul täna ei vea lotovõidus või jäin rongist maha? Aga kas see siiski on nii halb kuna mina usun et  järelikult ei olekski ehk pidanud kiirustama rongile või võitma suure summa raha?! Endamisi mõtisklen ehk elu pakub meile palju, palju paremaid võimalusi millest tasub kinni haarata...

Sest, tihtipeale millegi pärast kui toimuvad õnnetused, siis millegi pärast on päris palju enamik inimesi kes huvitaval kombel jäävad nö rongist, lennukist maha.Kas see on saatus?! Saatus on ehk küll olemas kuid sellele küsimusele võibki arutlema jääda kuid usun et ehk inimesed tunneksid ära mis on sisetunne. Usun et must kass on väga hea lemmik kes sisendab väga hästi sisetunnet - kas minna ja teha või mitte?! Igatepidi otsitakse sellistele teemadele vastuseid. Lihtsalt sisetunne on k]ige parem tunne mida saab alati usaldada - lihtsalt tuleb osata seda kuulata ja teha siis enda elu parimad valikud ja otsused nii hoiame iseennast ja oma lähedasi palju turvalisemalt ja kaitstuvana. 

Usun siiralt ja heatahtlikult - probleem ei olegi musta kassi halvas õnnes vaid parimas õnnes kuna kass olgu ta mis värvi tegelikult tahes on kass väga hea ja tore lemmik, kassid maandavad hästi stressi ning uskuge kassid kõnnivad omapäi, püüavad hiiri, ning tulevad nurrudes jalutsisse perele sooja pakkuma. 



Kassist tehtud foto pildistasin: 28.06.2021, Kose-Uuemõisas

27.06.21


Vesiroosidest...


Kätte on jõudnud, aeg kus on hakkanud õitsema vesiroosid. Ma olen ausaltöeldes lummatud kuna pole ammu ammu,  nii kauneid õisi korraga näinud. Vesiroosidel, on väga kaunid õied isegi kui on veekogus vetikaid, paistavad nad väga erakordselt kaunilt silma. Ainulaadsed lilled


Üleüldse, on lilled ülimalt kaunid, lõhnavad ning toovad väga palju rõõmu. Jalutades perega väga kaunis pargis paistsid kõige säravamad õied veepeal. Olenemata tõesti vetikatest, siis vesiroosid, ei lase end sellest, häirida kuna toovad iseenesest suure suure positiivse muie suule. Tehes vesiroosidest fotosid, mõtlesin endamisi salaja  - olenemata kõigist vetikatest või isegi takistustest meie endi eludes, tuleks meil endil samamoodi,  õitseda ülimalt kaunilt ja säravalt nagu antud vesiroosid. Sest me kõik oleme ainulaadsed, lausa unikaalsed. Seega miks mitte siis seda suurima uhkustundega välja näidata?!

Vesiroosid on tõeliselt kaunid nii ka meie ise - on aeg õitseda ja särada erakordselt, sest me oleme ainulaadsed ning jagagem siis seda kõike, mis on meis endis ( kasvõi ')kogu maailmale..


Foto: 25.06.2021 Kose-Uuemõisas.

25.06.21

Tänan!

 Soovin ka teieni tuua,tänusõnad. Kuna mul on ka Facebooki lehekülg MaijaBlogi siis tänan nii facebooki lehekülje külastajaid kui ka antud blogisõpru. SUUR AITÄH.Teen oma suurt hobi meeleldi ning rohkelt fotosid ja jutte. Teie olete mu inspiratsioon.Tänan!



https://www.facebook.com/109093961364904/posts/125208573086776/


 Kõndis kord...


Kõndis kord üks vahva linnukene mööda aasasid ning läbis palju radu...


Linnuke kõndis mööda aasasid, uurides kuhu poole minna või vaadata - üleüldse kuhu poole liikuda.
Valis, siis ühe raja ning valis, valis ka teise raja või isegi hoopiski põnevama teeraja -  kolmanda. Rada on üks suur otsustamine ning valikute tegemine.Linnuke käis neid radu, mis tundusid põnevad, täis uusi avastamisi ning vahel tegi hoopiski eluraja ehk teistmoodi. Ilmselt, vahel teistpidi rada käimine toobki, selle suurima õnnistuse, rohkem toidupalakesi, rohkem avastamisi.

Usun isegi siiralt,  valides erinevaid teeradu tuleb vastu erinevaid  ( elu )valikuid. Ei ole ainult üks kindel rada, mida peaks ehk koguaeg astuma võib-olla aegajalt valima teistmoodi aasa või teeraja, kus on ehk midagi suurt, huvitavat ning täis elurõõmu. Oma elu teerajajad olemegi me ise - valik on meie endi teha. Julgustan olla iseenda teerajajaks olenemata sellest mida arvavad sellest teised inimesed. Sest meie endi elu on vaid meie endi kätes ning olgu siis need teerajad ning otsused - siirad, õnnelikud, täis armastust. Sest, me kõik väärime ainult parimat ning rohkelt armastust, sealhulgas hinnata väga kõrgelt iseennast...Iseenda armastamine on kõige parem teerada, sest siis on elu külluslik mitte egostlik.

 
Linavästrik antud fotol tundub olevat täis uudishimu, seiklusjanu ning kindlasti teisepool on ka rohkem toidupalakesi...


Teerajad ning aasad on avatud igal ajal, mis on täis õitsvaid lilli,värsket õhku ning puude kahinat..

Linavästriku pildistasin: Alaveres Harjumaal mai 2021


24.06.21


 Pärast päikest..

Olid siin päris palavad suveilmad kuid jaanilaupäeval muutus ilm vihmaseks ja äikeseliseks


Nii nagu ilm, muutub päris palju ka maailm meie ümber kuigi vahel me ehk seda isegi ei märka või ei tunne. Vahel muutub elu ühe päevaga rohkem kui tervelt aasta jooksul. Huvitav miks?! 
Ilmselt on muutused vajalikud ning harjumuspärasus vajab turgutust või üles äratamist.

Mina harjusin küll juba liigse palavuse ja läitsakuga kuid eilse äikese ja vihma tõttu muutuski olek teiseks - lõpuks tuli vihm. Vihma vajab loodus päris palju, selleks et taimed saaksid kasvada ja õitseda ning loomad ja linnud juua. Samuti toob vihm turgutust ka iseendale ja see vihma lõhn on nii mõnus. Vihma heli vastu akent on väga stressi maandav ja kuidagi tekkitab kodudes hubasema meeleolu -hubaselt oma tugitoolis raamatut lugedes samal ajal kaminas praksuvad kaminapuud. 

 Vahel muutub ilm - kord on, päikest, kord vihma ja tuult ning nii on ka meie elu - kord ongi tormi ja tuult ning kord on sooja päikest. Nii päike kui ka vihm on vajalikud, mõlemis on midagi väga väga head. Nagu meis endis - oleme südamest head, oleme me ise ning võtame vastu ainult suurimat oskust näha kõiges positiivset poolt - sest vihma lõhn on lõõgastav ning soe sirav päike annab meile energiat terveks päevaks . 

Seega olgu elus meil muutused millised tahes - igas asjas on alati midagi väga väga head - olgu selleks siis tormi ja tuult või mõnusat sooja päikest...



Foto jäädvustasin: 23.06.2021, Kose-Uuemõisas

21.06.21


 ÖÖ


Öeldakse, et öös on asju - öö on müstiline, öö on täis maagiat, öö on midagi seletamatut.



Öös on midagi seletamatut. Tihti me tegelikult öösel magame oma mõnusas voodis, kuid kui ei tulegi vahel und?! Vahel on tunne öösiti nagu keegi kuskil ringi liigub või vahel on vaja isegi tuli põlema panna kui vaja kasvõi vett juua. Öö on lihtsalt müstiline kuid....

Tundus ehk minu algne jutt, hirmuäratav kuid tegelikult tuleks suhtuda öösse siiski nii, öös ongi asju, sest mina olen taas kuulnud - lisaks ringi liikumistele võib olla öö vägagi fantastiline: mõelgem romantilisele tähistaevale augutiöös või helkivatele "jõulutähtedele", hubasel talveööl. Samuti on näha, väga selge taevaga väga ilusaid tähekujusid - suurt vankrit või väikest vankrit või koguni imetleda linnuteed...Öösel paistab ka kuu, olgu ta siis noorkuu, vanakuu või täiskuu - mis ongi seletamatu kuna öösel kuu valgust tundes ja nähes tekibki öö täis maagiat ning need tähed sumedas öös - oi kui romantiline.

Öösel ringi liikujatest ei tasu hirmutunda kuna  on need ilmselt haldjad, inglid...hea tahtlikud pühakud, kes soovivad meile alati kogusüdamest kogu maailma õnne ja armastust mida soovitan tänuga vastu võtta ning soovida iseendale ja lähedastele lihtsalt: Head ööd!


   ÖÖ...


 Kuu pildi pildistasin: 18.06.2021 Kose-uuemõisas

18.06.21


 Puhkus..


Käes on kuumad suveilmad ning enamik naudivad puhkust. Antud pilt vaadates, mõtiskledes - ilmselt lendavad lennukiga reisijad soojematele maadele, Euroopasse või üleüldse jahedamat riiki otsima näiteks Antarktikasse..


Reisida on igatahes väga nauditav tegevus ning kindlasti kauaks kauaks meeldejääv sündmus. Olgu kuidas on välismaale rändamisega - igatahes on meil siiski ka - enda kodumaal Eestis taas, käes väga kaunis ning palav suvi, varsti suursündmus jaanipäev. 

Mõtlen sedagi, soojal maal on tore ja mõnus, kuid kui vaadata Eestimaa suve, siis kas ei võiks hoopis paigale jääda?!  Reisimine on puhkus ning tekitab palju,palju elevust. Puhkuse ajal on "lõpuks" aega panna enda jalad seinale  ning öelda endale, ma nüüd naudin iseendaga mõnusat, parimat olemist ning sooja suvepäikest - sest siiski suvi on tahestahtmata meie parim lemmikuim aastaaeg nö akudelaadimiseks.. Igaljuhul olgu reisi sihtkoht kas soe troopika või Eestimaine Lõuna -Eesti tripp on see alati meeldejääv,kaasas parim seltskond ning mis peamine -chill..


Blogijälgijad ilmselt mäletavad varasemat postitust kus mainisin elumuutusi ning kannapöörete tegemisest. Hmm nüüd mina ja mu pere tegimegi seda - nö reisisime uude elupaika. Reisid võivad olla lühemad ning pikemad olenevalt soovist, kuid meie valisime väga pikka aegse reisisihi ning meie väga naudime! 


Seega kirjutan taas järepidevalt! Aitäh!


Antud foto pildistasin: Tallinna küljeall 17.06.2021



12.06.21


 Elumuutus..


Elumuutused on aegaajalt väga vajalikud - lihtsalt selletõttu kuna see toob uuemad tuuled elurütmi ning tahest tahtmata vägagi teretulnud kuna ehk see on elu osa.


 Tuleb teha korralik elumuutus, selleks et avastada uusi radu, uusi seiklusi, uusi sõpru. Elu ongi ehk selline kui teha elus nö kannapööre siis usun siiralt, sel juhul elutee on ,palju imelisem ja mis peamine turvalisem.

Elumuutus on loomulikult korralik risk. Kuid olen kuulnud kui ei riski siis ilmselt ei saagi teada - tänu riskimisele ning elumuutusele toob see meeletult palju avastamist, rõõmu ning lusti. 


Elumuutus on siiski imeline, elurütmi muutev ning samas põnev. Ning tahest tahtmata vägagi teretulnud kuna uued ajad, seiklused ning suurim rõõm juba ootavad. 






Elumuutus on ootamas ees ning täis avastamist! Kirjutan taas!

08.06.21


 Suvechill


Eestimaa suvi on fantastiline - kord on soe, kord on äikesetormid ning kohati meenutab pigem sügist.


Sel nädalal on tabanud, meie uhket ning armast Eestimaad mõnus suvi - kohati liiga palav isegi. Lausa võiks öeldagi - suvechill.

Suvechilli juurde ilmselt, käib hea külm jook, väike grill ning muidugi päike. Ilmselt on siiski võimalik saada ka korralik D-vitamiini kogus. Loomulikult on suvel lemmik tegevus - ujumine. Või lihtsalt mängida veekogu ääres veega - selleks, et end jahutada. 


Enamik kasvõi korra kastab end kas mere-või järve vette - sest see ongi suve kõige mõnusam osa. Suvechill ongi mõnus, koos sõpradega mõnusalt veekogu ääres, nautides õhtuti ilusat päikseloojangut.

Nautigem, siis seda Eestimaist suve - olgu selles siis päikest, tormituult või paduvihma, sest suvi on meil kõigest 3 kuud ning nautigem, siis seda mõnusa ujumise, suvechilli ning lõkepeal grillitud šašlõkkiga...





Ilusat suve!!!

Fotod pildistatud: 08.06.2021


 Aeg...


Aeg on kell. Aeg on pikk. Aeg on...


Kui mõelda ajale, siis mis esimesena meenub?! On see seinakell, mis tiksub aega-mööda või on aeg pikk eriti kui ootad midagi erilist?!  Või vahel tundub 5 minutitki väga pikk aeg...

Meil kõigil on antud aeg - elada erakordset elu, selleks et näha rõõmu väike lapse naeratuses, võilille lõhnas või lihtsalt nautida suvepäikest. Suvi on ilmselt selline aasta aeg, kus võtta aeg maha ning mitte pöörata tähelepanu kella vaatamisele. Oeh! Mina mõtlen tihti sellele kord oleme me noored, kord oleme me eakad ning milleks siis lasta raisku see eluaeg, mis meile on antud?! Tundkem siis elust täis rõõmu,uhkust ning austust!


Ühesõnaga, mõeldes ajale võib sellele alati mõtisklema jäädagi, sest aeg on ja iseenesest aega ju ongi....


Leidkem, siis see aeg olla alati särav, rõõmus ning armastusväärne - sest see ongi meie aeg....

05.06.21


Elu on...

Elu on hämmastavalt armas. Elu on väga kaunis. Elu on tegelikult seiklus.


Kui vaadata antud Metsvinti fotol, siis tõepoolest antud lind hämmastavalt kaunis, armas ning täis seiklusi. Metsvindil tundub, olevat uhke tunne, selle üle kes ta tegelikult on ning teda ilmselt ei häiri, mitte miski, isegi mitte tema nö kehakaal.  Ning metsvindil on väga ilus laul, mis on küll lühike, kuid tuntakse ära selle järgi "siit, siit, siit, pirru tikk". 

Ei tasugi muretseda, selle üle, mis teised meist arvavad kuna, elu on elamist väärt, tuleb olla nö "mina ise", võtta vastu kauneid ja sõbralike sõnu, võtta vastu fantasilisi seiklusi, laulda parimaid laulu viise, minna kohtadesse , kus on tõepoolest kaunis ning olla toredasti armsalt koos oma armsamaga.

Sest  elu on fantastiline seiklus, tõepoolest võib olla vahel isegi nagu Ameerika mäed, kuid tasub ehk meeles pidada - sellegi poolest on elu elamist väärt ning kõige paremad ja fantastilisemad seiklused on alles ees....maailm on avatud ning elu on suurepäraselt, hämmastavalt armas ning tõeliselt kaunis.








Fotol: Metsvint (Fringilla coelebs) / pildid on linnust pildistatud mai 2021

 

01.06.21


 Tants

Tants on muusika, tants on rütm, tants on romantiline ja mis kõige parem rahvale meeldib ning alati on publikut..


Tantsu stiile on väga palju erinevaid. Eriti, aga mulle meeldivad rahvatantsulikud tantsud. Nendes on väga palju kultuuri ning rütmi ja mis peamine - rahvale südame lähedane. Nii ka mulle. Kellele ei meeldiks tantsupidu, tundub, et isegi must rästale....

 Tulles taas koduteelt pildistamast ,nägin teepeal keksivat ja tantsivat must rästast. Antud lind, oli nii hoos oma tantsuga, ilmselt üritas muljet avaldada oma partnerile. Partner on tantsus (ilmselt) ülimalt oluline, kuna siis tekkib tantsus harmoonia. Ning suur emotisoon ja hea tuju on ( linnu )tantsust garanteeritud terveks päevaks või kauemakski...sest see tantsurütm  meenub pikka aega....


Tants on, see mis paelub, tantsus on kirge, tants ühendab meid kõiki. 



Must rästad on paljudele inimestele väga tuntud linnud, kuid palun mitte, segi ajada kuldnokkaga...



Must rästase (Turdus merula) pildistasin 29.05.2021