29.08.21

Varemed


 Varemed


Need varemed on iidsed, ilmselt on nendel varemetel olnud ammustel aegadel elu, võimalik et peeti lahinguid. Varemed on ainult järgi jäänud. Kuid siiski tundub antud müüridel, siiski veel hing olemas.  Oleme ehk enamik isegi  elanud elu , mille oleme vapralt üles ehitanud kuid ühel hetkel on jäänud järgi ainult varemed. Varemete kohale võimalik rajada midagi palju palju paremat, uuemat. Kuid siiski tuksub süda veelgi nendele vanadele varemetele, sest seal ehk veelgi on hinge. 


Fotodel olen pildistanud Kose-Uuemõisas asuvat Mõisakompleksi juurde kuuluvat Liivi sõja ajal hävinud müüre. 


Fotod: 29.08.2021

Vapsik (Vespa crabro)



 Vapsik (Vespa crabro) 



Vapsikuid peetakse tihtipeale vaablasteks. Kuid need on täiesti erinevad putukad. Vapsikut pildistasin seekord.  Tead, et vapsik on herilasest natuke suurem või isegi palju suurem. Kui vapsikut ärritada, siis võib ta nõelata.  Vapsiku nõelamine on herilasest natuke mürgisem kuid vaablased on täiesti ohutud. 

Mina avastasin lisaks häirivatele herilastele ka vapsikut. Tegin temast pildi. Iseenesest korralik tegelane. 

Foto: 29.08.2021

Ämblikud



       Ämblikud

Käies täna rattaga sõitmas, võtsin loomulikult kaasa kaamera. Õues isegi palav. Mõnus. Seekord üritasin ämblikuid otsida, vahelduseks lindudele.  Üksikuid siiski leidsin.  Tegelikult on ämblikud päris huvitavad.  Suht omamoodi tegelased. Karta pole neist ka midagi. Pole isegi meil nad mürgised.  Ämblikud toovat isegi õnne. Iseenesest kui ämblik koob võrku siis on võrk vapustav meistriteos.


Fotod: 29.08.2021