26.05.21


 Vares

 Varesed on enamikele tuttavad linnud. Vareseid on isegi erinevaid liike- hallvaresed, künnivaresed ning linnades on päris palju näha hakke. 



Varesed kraaksuvad, teevad kõrgetesse puude otsa endale korraliku pesa. Varese pesa on suur, vahel ka natuke ehk ligadilogadi, kuid  nende ümber ka palju kraaksumist.

Hallvares näiteks - antud pildil on minu arvates, näha tema väga ilusat sulestiku. Eriti tiivad on nii ilusad läikiv mustad.

Ilmselt on hallvares kõige rohkem nö tuntud,  kuna isegi maal elades teeb ta pesa maja juurde, puu latva. Olen kuulnud kui hallvares teeb koduõue endale pesa siis pidavat tooma see kodule rahu, õnne ja isegi varandust. Enda nö koduõuele mäletan üht hallvarese paari, kes tegid enda pesa kenasti hõbekuuse otsa. Igati toredad linnud ja uhked iseenda üle. Ja väike kraaks oli alati olemas - öeldi vanasti  vares ehk ka laululind


Tean seda veel varestest, et hallvarese kraaksumine on kõige valjem ning erinevalt künnivarestest, ei ela nemad kolooniates. Eelistavad siis ilmselt olla rohkem omapäi. Ning teatavasti on hallvares ka nö kõigesööja.
.





Antud pildi olen pildistanud hallvarest  (Corvus cornix) .


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar