26.05.21


Täksid

 Ühel ilusal suvel avastasin neid ilusaid ja huvitavaid linde hobuste  karjamaalt - maakivide vahel kui ka aialatide pealt - endal neil putukasodi noka vahel -  kivitäksi (Oenanthe oenanthe)



Käies aegajalt suviti eriti maakodus kaameraga ringi siis lindude arvukust on seal päris põnev jälgida ja vaadelda ning teha üks tore klõps kaameraga. Üleüldse on linde igati tore jälgida ja vaadelda. Enamasti nähes karjamaadel kus on maakive ja võimalik aiakese äär siis nähes antud linde, toituvad nad putukatest ja ilmselt,  on nende pesakene meisterdatud kivide vahele. Seega tuleb olla ilmselt tähelepanelik, kes elavad meil karjamaa põllul kivide vahel ( ilmselt on seal pesad, keda on vaja lindudel ja ilmselt ka loomadel toita, hoida ning kaitsta ohtude eest ). Samuti soovitan jälgida lehtede alla ja ka lõkeplatsidele- enne kui süütame prahi leekidesse võiks uurida ega seal keegi ei ela juba.




Antud foto on pildistatud: mõned suved tagasi, ühes toredas Virumaa külas kuhu on alati hea naasta ning taas vaadelda linde kes sinna on pesitsema tulnud.

 

Olen natuke siiski ka uurinud keda, mida pildistan ning uurides, puurides tundub mulle, et tegemist on kivitäksiga kuid uurides veel täksidest olen teadlik neid on erinevaid isendeid - kivitäks, kadakatäks...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar