28.02.22

Loori taga


                                                                          Loori taga


Tumeda loori taga paistab kuma. Päikese kuma. Tumeloor on sünge, kuid selle tumeda loori taga paistab taas valgus. Antud valgus olgu alati toeks, tooks rohkem julgust ning tahet enda eest seista. Enda eest seismine näitab suurimat julgust, vaprust ning soovi keerata oma silmad alati päikese poole. Päikesepool on soe ning loori taga on möödanik. Sest vaprus ning julgus seista enda eest on alati kõige suurem ja südamest tulnud tahe. Tahe saada hakkama ning tumeloor kaob ning päike taas särab. Päike säragu alati!



Fotod: 28.02.2022


27.02.22

Läbi akna...


Läbi akna

Läbi akna paistis hommikul juba päike. Läbi akna tundus tulevat lõpuks kevadisem ilm. Läbi akna näen lootuskiirt,et kunagi siiski taas välja pääsen. Lootus ei kustu kunagi. Lootus on alati meiega. Tasub alati uskuda. Läbi akna paistab päike nii naeratavalt ja soojalt. Sama soojalt nagu ilus kevadine naeratus.



Fotod: 27.02.2022-


 

23.02.22

Taas üks joonistus: ingel


Taas üks joonistus;: Ingel

Taaskord leidsin veidike aega joonistada. Seekord on joonistusel: Ingel. Soovin südamest, et antud Ingel tooks soojust,armastust,küllus ja tervist. Ingel on alati soe ning soovib alati südamest head.


Joonistus: 23.02.2022

 

21.02.22

Lihtsalt võrratu


 Lihtsalt võrratu

Täna varahommikul oli lihtsalt võrratu. Lihtsalt võrratu vaade aknest. Lihtsalt võrratu taevas.Nagu antud taevas on kõik päevad võrratud, sest oleme elus. Elu ongi võrratu nagu ilus, roosa taevas. Rõõmu ja vaprust!

Foto: 21.02.2022

19.02.22

Kui saabub öö


Kui saabub öö

Kui saabub öö. Kui saabub öö, saabub ka pimedus. Kui saabub öö, magame head und. Und nähes näeme unenägu. Vahel mõni unenägu ehmatab lausa üles. Unenäod on erinevad, mõned jäävad meelde, mõned mitte. Kui saabub öö, tekib kõle tunne. Justkui, keegi eemal hüüataks või nägidki lihtsalt halba und. Unenägu patutegu. Kui saabub öö, siis lihtsalt on öö ning head und soovime alati! Kuid mida sina täna öösel unes nägid?!


Ämblik Kolu bussipeatuses

 

18.02.22

Kui kõik on hall



Kui kõik on hall



Vaadates hetkel aknast õue, on taevas hall, midagi sajab. Kõnniteed ikka veel libedad. Eestimaa talv, mis muud. Kuid selleks,et hall taevas väga masendusse ei viiks siis mõtlesin juba rõõmu pärast jagada paari ilusat suvelille fotot. Öeldakse ikka,et peale jõule hakkatakse jaanipäeva ootama. Saaks juba sooja, päikest. Kuid, seniks olgu need ilusad rõõmsad lilled suurimaks rõõmuks sellel hallil talveilmas.  Lillede värv toob alati rõõmu ning loob positiivsema meeleolu. Rõõmsat päeva!



Suvelilled


 

17.02.22

Küll ma olen ilus


Küll ma olen ilus

Öeldakse,et ilu on vaataja silmades. See, mis on teise silmis ilus ei pruugi seda olla kellegi teise jaoks. Ilus olla meeldib vaatamata kõigele. Hügieen on oluline, hea toit on oluline, arukus samuti. Ja see välja nägemine on selline, mis paistab silma eelkõige iseendale. Kõigepealt tulebki iseendale meeldida, siis meeldida alles teistele. Kuidas selle iluga nüüd siis on? Vaata aga vaata peeglisse ja oled ise kõige kaunim alati ja nii igal ajal. Ilu ongi veetlev. Ning, see mis paistab endale ilusana vastu, paistab ka teistele. Seega ilu on vaataja silmades...


Nurri

 

Kuidas fotod siis jutustavad...


 Kuidas fotod siis jutustavad...

Olen maininud,et fotod jutustavad lugusid. siis tegelikult nii ongi. Ei olegi oluline, kas on pildistatud, inimesi,loomi või vaateid või hoopis midagi muud. Kui vaadata näiteks vanu fotoalbumeid, mis kindlasti meil kõigil kuskil riiulis või kapis on. Kui võtta välja need igihaljad fotod ning vaadata, siis ikka tekkib lugu, meenutus et oi milline ma kunagi olin, kus ma kunagi käisin ja palju muud toredat meenutust. Õnneks tänapäeval saab fotosid alati juurde pildistada, kuid mida teha nende vanaemate paberfotodega. tahaks neid  kuidagi moodi säilitada. Õnneks on olemas arvuti ning heade programmidega on võimalik teha  vanemaid pilte natuke ilusamaks ning anda piltidele uhkema uuema kuue. Samuti on hea tänapäeval printer, millega saab vasutpidi printida endale kauneid ja meeldejäävaid fotosid ning need ilusasti albumisse või raami sisse panna. See ongi see millega ma ise tegelen. Olgu pildistamine on väga tore, aktiivne ja põnev ettevõtmine kuid mulle meeldib endale väga järeltöö piltidega ning kõik fotosid alati imetledes ning vaadates siis tulebki meelde lugu või mõte mida tahaks koos pildiga jagada. Ja sellepärast peangi antud blogi, sest iga foto on lugu ning iga lugu on foto.Antud foto ongi arvutisse saadud läbi vastavate töövahendite.

Foto pärit fotoalbumist

16.02.22

Meie juured


Meie juured

Meil kõigil on oma juured. Meil kõigil on olnud lapsepõlv. Täiskasvanuna vahel ehk unustame, ära kus me oleme pärit, kus oleme sirgunud, kus oleme ehk ümber maja jooksnud. Seal kus on elanud vanemad ja vanavanemad. Seal ongi meie juured, seal meid kasvatati suureks,  selleks,et kasvada suureks ja tubliks. Kuid vahel on hea meenutada oma juuri, need juured on tugevad nagu sambad. Meie juured on kui puutüvi, millel samuti juured. Just, need juured on alati meiega ja alati on teadmine et just need juured on teinud meid selleks kes oleme just täna! Suured tänud vanematele ja ka vanavanematele! 



Nostalgiline Virumaa



 

15.02.22

Põnev on!

 


Põnev on!

Mul on igatahes põnev, parki pildistama ma niipea veel ei pääse kuid arhiiv on hea asi. Hea,et on palju pildistatud ja leiab arhiivist pilte mida pole veel avaldanudki ja isegi ära unustanud. Mulle väga meeldib metsas käia. Peale loomade,lindude ning lillede ja isegi puude kasvavad metsa all seened. Osa seeni on hea toidupalaks, mõned on lihtsalt ilus vaadata kuid süua  ei tohi kuna on mürgised.  Metsas on alati mõnus õhk, lõhn. Hing puhkab ning vaimsusele mõjuba ka hästi. põnev on igatimoodi. Piltide arhiiv on hea, sest olgu pilt nii vana  kui ka uus, jutustavad nad alati lugisd nagu ka meie kaunis Eesti mets.



Fotod: aastaid veidike varem

Zanzibar


Zanzibar

Zanzibar asub Tansaanias. Ilus troopiline. Mõnusalt päikeseline. Isegi lehmad jalutavad vabalt rannas ringi. Kui minna reisile siis üks huvitav ja põnev sihtkoht on kindlasti Zanzibar. Oma reisimälestused saatis taas üks tore klient. Reisimine on lahe, ükskõik siis kuhu. Kuid Zanzibar: mõnusad palmid, päike ja mis peamine soe!





 Andmete põhjal on reisipildid Zanzibaril tehtud 2019 jaanuaris

12.02.22

Bali


Bali
Nii hea on vaadata fotosid, sest nad kõik räägivad lugusid. Isegi reisi lugusid. Olles isegi reisil käinud siis võtsin tööks sorteerida vanemaid reisi pilte. Mõnes riigis olen ise käinud kuid mõned reisid on saadetud kliendi poolt, kes on lubanud oma vahvaid ja meeldejäävaid  pilte blogis näidata. Esimene sihtkoht, mis võtsin ette veidike töötlemiseks ja lugude jutustamiseks on Bali.  Reisimine on meeldejääv ettevõtmine. Kui vapustav on Bali päike ja vaated...püsigem lainel! Piltideni




 Bali

Mäletate...


 Mäletate

Mäletate ehk üht toredat postitust varasemalt, kus kirjutasin kodutu teekonnast. Kassist, kes oli pojana väga metsik, isegi vurrusid polnud õieti. Kuid antud fotogi varemalt pildistatud. Antud kiisul läheb jätkuvalt väga hästi. Ilus suur triibik. Südamest soovin,et kodutud loomad leiaksid rohkem armastavat peret. Iga lemmik on väärt kodu, soojust ning rohkelt armastust. Seega andke lemmikutele võimalus olla pereliige ning nad vastavad suure kiindumusega vastu. Nii mõnus on kassi nurr ning kassi paitamine vähendab stressi. Mjäu!


Etsik 

Sõprus


 Sõprus

Sõbrad ei vali sõpru välimuse ning oleku järgi. Sõprus lihtsalt on kuna see lihtsalt eksisteerib. Tõeline sõber on haruldane, seda rohkem tuleb hinnata sõbra olemust. Sõpradel, koos on tore, vanuski samaväärne. Nii tore on sõpradel koos. Sõprus nii meeldiv.


Fotod: 12.02.2022

11.02.22

Järgmine mänguloom: kaisukaru


 Järgmine mänguloom: kaisukaru

Siiani meeles, lubadus: pildistada kõik pehmed mänguloomad. Mälu on hea. Lubadust siiani pean. Pildil on mänguloom kaisukaru. Antud karu on suhteliselt suur. Lapse lemmik kaisupadi, müramise seltsiline. Isegi karu peale on hea tuttu jääda. Varsti varsti ka sõbrapäev tulekul. Meil kõigil on kindlasti sõber kellele loota, kellega lollitada, kellega seltsida. Ja miks mitte kutsuda sõber enda juurde ööseks ning magada koos ühes suures voodis ning vaadata häid filme. Kaisuloom on suurepärane seltsiline nagu suur sõber.


Fotod: 11.02.2022

10.02.22

Menüü


Menüü

Me kõik sööme  enamasti toitu. Menüü on avatud. Saaksid, valida ükskõik mis hinnaklassis roa! Mis roog see oleks? Paraku oleme mõjutatud toidust. Sööma peab! Kuid toit on hinnaline. Selleks, et mitte raisata toitu, tuleks ehk süüa täpselt niipalju, et ei peaks toitu ära viskama. Kuid menüü on väga suur ja lai, hinnad erinevad. Rahvusroad kõik saadaval. Tõesti, millise hinnalise rahvusroa valiksid? Tegelikult kõige parem toit on see, mis tuleb südamest. Südamest tehtud toit on hindamatu ning kõht saab alati täis.



                                               Foto: 09.02.2022

09.02.22

Uudishimu


Uudishimu

Uudishimu on ahvatlev. Uudishimu võib viia sihini. Liigne uudishimu on veidike ohtlik. Ohtlikuse peale ei mõtlegi eriti. Lihtsalt uudishimu, mis saab edasi, kuhu veel minna ja teha. Ohtlik või mitte kuid uudishimu tapab. Tegelikult mind küll ei tapa, mul 9 elu, siiski ühtegi pole ära kasutanud....või...




Fotod: Nurri, veebruar 2022



 

07.02.22

Tere taas!


Tere taas!


On olnud tõesti pikk paus, ilmselt mingil määral jätkub, mingil määral tegutseb blogi mõned kuud natukene teistmoodi. Kuna jah talv mulle tõesti meeldib, kuid jääga pole eriti sõber. Kuna parki pildistama hetkel ei pääse. Siis sooviksin hoida oma blogi siiski töös. Seega kui jalg võimaldab siis saan arvuti taga joonistada, töödelda vanemaid pilte. Võimalik et ka toas, siseruumis pildistada. Täna otsustasin joonistada hallvarest, keda olin varemalt teel parki pildistanud. Seega hoidkem positiivset meelt, taastumine võtab mõned kuud aega kuid kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab. Piltideni!


Joonistus: 07.02.2022