30.11.22

Tihased hämaruses


Tihased hämaruses

Tihased hämaramas valguses. Kõigepealt oli üks,siis kaks siis kolm. Varem läheb hämaraks. Siiski novembri viimane päev. Kohe algamas viimane kuu, sellel aastal algas. Olgu siis see viimane kuu, täis rõõmu,rahu, perekondlike hetki täis.





30.11.2022

 

29.11.22

Hetked


Hetked

Vahel on hetked natuke kiiremad. Vahel on hetk lühike, vahel pikem. Hetk on ainult hetk. Kuid tänased linnu pildid on siiski tehtud. 






29.11.2022

 

28.11.22

Lumiseid pilte, Kose-Uuemõisa pargist


Lumiseid pilte, Kose-Uuemõisa pargist.

Lumi on maha sadanud,lund päris palju. Justkui muinasjutus. Lumised pildid, Kose-Uuemõisa pargist toovad esile justkui talvise muinasjutu. 





27.11.2022

 

27.11.22

Kaunist I adventi


Kaunist I adventi!

Taas on käes jõuluootus. Taas I advent. Jõuluootus on ärevus, kaunistatakse tube. Süüdatakse üks küünal. Väljas kaunis lumi ja tihasedki kaunid I advendil . Kaunist jõuluootust!


27.11.2022

 

26.11.22

Orav ehk harilik orav ehk punaorav (Sciurus vulgaris)


Orav ehk harilik orav ehk punaorav (Sciurus vulgaris) 

Koheva sabaga tegelane. Orav oli uudistamas puul, hiljem leidis ühe õuna, mida oli külmema ilmaga hea nosida ning hiljem patsutada kõhtu. Orav on kindlasti üks armas näriline, meie looduses. Orav on iseenesest väle kuid mul õnnestus oravat natuke kauem jälgida kuni lõpuks päris kõrgele puu otsa ronis










26.11.2022

 

Suur-kirju rähn (Dendrocopos major)


Suur-kirju rähn ( Dendrocopos major ) 


Suur-kirju rähn otsis samuti toidupoolist. Suur-kirju rähn on üks levinumaid rähniliike. Kuid minu arvates, on rähnil väga kaunid värvid. Ja väga uhke sulestik. Rähni on alati eemalt kuulda, kui toksib puutüvel. Seekord oli üks rähn maiustamas rasvapallidega. Pildid on pahupidi kuna lind ise oligi nii pidi.




26.11.2022

 

23.11.22

Minu lemmik tihased jõudsid nö stuudiosse


Minu lemmik tihased jõudsid nö stuudiosse

Kodu ümbruses nagu ikka tihased toimetavad. Olen neid ju palju pildistanud. Kuid seekord nägin head võimalust nö stuudio pilti õues teha. Oli ühe puu külge pandud talve toitu ning mõtlesin et hea võimalus proovida nö teistmoodi armsaid linde pildistada. Mulle meeldib. 



23.11.2022

 

Hommikused hetked hallvaresega


Hommikused hetked hallvaresega

Hommikul jalutades pargis kohtasin Hallvarest, siis hiljem kodu ümbruses taas üht Hallvarest. Tundus,et vares soovis fotole saada. Vares samuti kuulub talve juurde. On oma koht varesel nagu kõigil teistel lindudel. Hallvares olevat ka kodu kaitsja ja tegelikult vares lihtsalt peab end kuuldavaks ja nähtavaks tegema. Hallvares on lind, kes alati ümbritseb kusagil meid kõiki.




23.11.2022

 

22.11.22

Maagiline talv


Rohevint (Chloris chloris

Maagiline talv. Hommikuti hämaram. Taevas oli hall. Siis üritasin mõned fotod teha. Talv on siiski imeline ja lumi maas ning linnud siiski olemas. Ja vahel saabki endalegi imestades siiski hallis taustas mõned fotod.

Rohevint (Chloris chloris


Sinitihane (Parus caeruleus )


 
Sinitihane (Parus caeruleus )




Musträstas (Turdus merula


Musträstas (Turdus merula

Fotod: 22.11.2022

 

21.11.22

Kõige parem


Kõige parem...


Kuidas eemal kaks harakat, tihedas lumesajus askeldasin. Eemal veel kaks kelku. Mõtlesin,et tõesti kelgu võiks ju tõesti välja võtta. Harakatelgi ehk kelgutamisest oma arvamus. Ja millegi pärast Harakatest taas ainult üks foto.

21.11.2022

 

Tamme-kirju rähn


Tamme-kirju rähn  (Dendrocopos medius


Hiljem päeval läks väljas juba rohkem sajusemaks, lausa tuisuseks. Eemal märkasin rähni. Kaunis rähn , lumi, tuisk lausa ja tõesti kaunis


Fotod: 21.11.2022

 

Must rästas peites end lume sajusse


Must rästas peites end lume sajusse

Tõesti vahpeal tuli lund rohkem siis märkasin eemal end peitvad kollase nokaga must rästas. Vahepeal oli lausa tuisusem. Ja väga lumine. Kuid see kollane nokk paistis isegi sajus silma



Fotod: 21.11.2022

 

Nagu muinasjutu maa


Nagu muinasjutu maa

Lumi sadas, tihased kenasti lumesajus. Justkui muinasjutu maa. Talve võlumaa. Vaikselt tekkib ootuse tunne ning talv ja rõõm lumest on ilus.



Fotod: 21.11.2022