29.09.22

Mõnusalt kollane suletuust


Mõnusalt kollane suletuust

Ilm sajune ja sombune. Ootasin kas kedagi nulupuul ka toimetab. Meeletu sügis vihm ja kõle tuul. Ootasin, mis ma ootasin, kuni tabasin ühte mõnusalt kollast suletuusti. Tihane tuli ilmselt kaugemalt lennult ning oli juba eelnevalt ilmselt läbi märg . Ilmselt tuli tuule varju. Kuid need märjad, vihmased suled on nii mõnusalt toredad ning armsad vaadata.




Fotod: 29.09.2022

 

26.09.22

Rasvatihane kes uudistas sügislehti maapinnal


Rasvatihane kes uudsitas sügislehti maapinnal

Kuigi puul on palju veel lehti, on nii mõnedki lehed juba puult langenud. Maapinnal märkasin rasvatihast kes sügislehtedes uudistas. Uudsihimulik ta siiski on ! Ilmselt lehtede all veel midagi söödavat ilmselt palju huvitavat. Lõpuks lendas siiski eduliselt kaugemale puule. 




Fotod: 26.09.2022

 

Noor sinitihane


Noor sinitihane

Küll neid tihaseid, eriti sinitihaseid saanud hulga pildistada. Vabanduseks see,et mulle meeldib. Olen lihtsalt meeldi nõus neid kauneid linnukesi jälgima nii palju kui jõuan ja neid kauneid linnukesi märkan. Seekord avastasin noorema sinitihase kes asjalikult asjatas nii nulupuul kui hiljem lendas juba vahtrapuule ! Rõõmus kohata noorlindu kes üritab kõigest väest suureks kasvada ja looduses hakkama saada!



Fotod: 26.09.2022

 

Lehelinnud vahtrapuul


Lehelinnud vahtrapuul

Täna taas soojem sügisilm. Armsad lehelinnud juba kollakamal vahtrapuul. Lisaks nuluuule on kõrvuti ka vaher. Vaher on ilus kui muudab sügisel värvi. Hetkel veel kollakad ja rohekad lehed. Lehelinud nautisid vahtrapuul ilusamata sügisilma






Fotod: 26.09.2022

 

25.09.22

Kusjuures hallvares...


Kusjuures hallvares..

Kusjuures hallvares oli vahvalt värvilise vahtra puul. Vahtralahed muudavad kaunilt värve. Antud vaher on kiriku juures. Kuidagi sümboliseeris varest pildistama. Kaunis värvitäis sügis meil taas käes.







Fotod: 25.09.2022

 

Paar rasvatihase portreed


Paar rasvatihase portreed

Jalutades mööda jõe äärt kiriku poole, märkasin päris lähedal rasvatihast. Mõtlesin et pilti ikka võib teha! Rasvatihane siiski tundemärk,et kui tuleb lumi ja talv tuleks panna söögimajasse talle head ja paremat. Rasvatihased siiski tuntud talvelinnud. Kuuldes juba ka haneparvesid võib varsti külmaks minna!


Fotod: 25.09.2022

 

Hakk ja tema põnev vaatepilt


Hakk ja tema põnev vaatepilt

Käies taas Kosel, siis jalutades jõe ääres märkasin,et hakkid toimetavad katuse all. Küll mässasid. Kahekesti. Võimalik,et pesa või midagi muud huvitavat. Natuke äkkilisemad. Kuid hakke olen palju pildistanud kuid mõne tavapärasema linnu jälgimine on päris huvitav. Mõnda asja ei paneks justkui tavapäraselt tähelegi. Kuid need kaks - olid pühendunud südamest oma katuseall oleva maailmaga. Igaljuhul oli minule põnev vaatepilt







Fotod: 25.09.2022

 

23.09.22

Hämaramas valguses - sinitihane


Hämaramas valguses - sinitihane

Sinitihane õhtupoolikul, õhtu hämaruses. Sinitihane on kuidagi populaarne ehk juba. Aga mulle meeldib. kaunis lind võibki populaarne olla. Tagasihoidlikus pole ilmselt sinitihase teema. Hoopis aktiivne, väle, lõbus lind. Alati kui märkan sinitihaseid nulul on meel alati hea. Pildid räägivad ehk enda eest!


23.09.2022

 

22.09.22

Lindudest mõni taustapilt



Lindudest mõni taustapilt

Enamik pilte metsvindist ning üks lendav pasknäär. Oli tore kohata linde keda polegi ammu kohanud. Eriti pasknäär - temagi lennuhoos

 






Fotod: 22.09.2022

Hallvares


Hallvares

Juba pargis eemale minnes oli suhteliselt lähedal aga kõrgel puuoksal hallvares. mis seal ikka pilti tuli ühes suurest linnust teha. Oli oksal peal lühikest aega ning siis lendas oma teed varese asja ajama!




Fotod: 22.09.2022

 

Puukoristaja tervitused


Puukoristaja tervitused


Natuke jalutades pargis kohtasin puukoristajat. Küll linnul oli palju tegemist puutüvelt allapoole ja siis taas üles. Puukoristaja on väike lind, kes tõesti pea alaspidi mööda puutüve liigub!


Fotod: 22.09.2022



 

Herilane otsis sooja


Herilane otsis sooja


Herilane lendas kogemata kööki ukse vahelt. Oli isegi natuke pahur et taga ajasin. Kuid elusalt ja tervelt ma herilase ilusti uksest taas välja ajasin. Muidugi, lendas herilane siiski oma teed, tervelt ja elusalt. Ei meeldi liiga teha siiski ühelegi elusolendile. Too herilasel on kindlasti hea elada õues ja vabaduses mitte siseruumis. seega tema on vaba. Ole sina ka! Hoidkem nõrgemaid! Vabadus on hea! 


( võrk on lihtsalt kärbsevõrk ukse vahel, elagu vabadus )

Fotd: 22.09.2022

 

21.09.22

Väike-lehelind


Väike-lehelind

Kogemata märkasin väikest lehe-lindu. Sain küll ainult ühe pildi. Kuid siiski tore kohtumine. Nulg on tõesti tore puu millel kohata erinevaid linde!

Foto: 21.09.2022

 

Kaunis rasvatihane


Kaunis rasvatihane

Ei tea,aga rasvatihastele meeldib minuga peitust mängida. Minu nulu puul õnnestus siiski üks lind tabada. Aga mida rohkem kindlasti talve poole, seda rohkem rasvatihaseid nulule ilmub. 



Fotod: 121.09.2022