29.07.22

Noor metsvint (Fringilla coelebs)



Noor metsvint (Fringilla coelebs)

Noor metsvint laulis kaunilt! Ning ütles: Tere hommikust! Nii kaunis hommikulaul teeb tuju heaks, päeva rõõmsaks ning armsa olemise kogu päevaks. 


Fotod: 29.07.2022

 

27.07.22

Kui tuleb peidus olla


Kui tuleb peidus olla

Kui, tuleb peitu pugeda, selleks et rahulikult olla. Kasvõi tukkuda. Või olla iseendaga. Niigi antakse iseendaga olemist vähe. Siis, tulekski justkui peitu minna et keegi puutuks,torgiks. Vahel, hea on olla omaette, kasvõi korraks



Fotod: 27.07.2022

 

25.07.22

Väike-lehelind (Phylloscopus collybita)


Väike-lehelind (Phylloscopus collybita


Antud laulu häält kuuldes nagu silksolk siis vaatasin eemalt- väike-lehelind! Armas väike lind. Neid oli tegelikult rohkemgi. Suht väle lind ja väga terane. Kõigest u 10 cm pikk. Aga laul on ilus ning oli rõõm õhtupoolikul kohata armast linnukest. Silksolk.







Fotod: 25.07.2022

 

Harilik kõrvahark (Forficula auricularia)



Harilik kõrvahark (Forficula auricularia)


Õhtutunnil jalutas tekki peal väiksemat sorti kõrvahark. Varsti siiski august ehk. Õhtusel tunnil taas.Kõrvahark natuke võib olla hirmutav aga siiski süütu loomake.


Fotod:24.07.2022

 

24.07.22

Salu-lehelind (Phylloscopus trochilus)



Salu-lehelind  (Phylloscopus trochilus) 

Salu-lehelind tervitas samuti õhtupoolikul. Laulis ilusat rõmmsat laulu. Oli mõnus kohtumine. Oli mõnus õhtupoolik, mis kaasas toredaid jutukaaslasi. Salu-lehelinnuga oli väga mõnus jutt.


Fotod: 23.07.2022

 

Oblikalutikas (Coreus marginatus)


Oblikalutikas (Coreus marginatus) 

Selline vahva õhtupoolik oli eile. Miks mitte ka täna. Kuid eile tahtis jutustada üks vahva oblikalutikas. Jutud natukene omavahel kestsid kuid siis jätkasime mõlemad oma tegemisi. Tundub vahva tegelane olevat. 





Fotod: 23.07.2022

 

23.07.22

Pildiretk


Pildiretk

Pildiretke teen tavaliselt kord või kaks nädalas. Oleneb. Kuid kui lähen pildistama üksinda koos kaameraga siis naudin kõige pealt vaikust. Ja imetlen ümbrust. Ning alles siis kui märkan huvitav objekti  enda jaoks siis  alustan pildistamisega. Tavaliselt paari tunnisest pildiretkest hetkel piisab. Kuid siiski alati ei tule koju nö tühjade kättega. Vahel lihtsalt on pilte vähem, vahel rohkem. Kuid loodusliku ilu on meeltes alati. Ning linnulaul veel koduski kõrvu ning suvel eriti ka mesilaste suminad. Iga pildiretk on seiklus omaette.Ja mälestus alatiseks










Fotod: 23.07.2022

 

21.07.22

Väike aga tubli rohtirts


Väike aga tubli rohutirts


Õhtu hämaruses oli väike rohutirts rahulikult seinal: väike ja tragi sõbrake istus vaikselt ning kuulas õhtu suminaid. Head õhtut!







Fotod: 21.07.2022



 

Kaelustuvidel on armastuse aeg


Kaelustuvidel on armastuse aeg

kaelustuvidel tundub olevat hommikul vara armastuse jagamise aeg. Nii armas. Eriti rõõmus oli jälgida kaelustuvide armumängu hommiku kohvi kõrvale. Tegin siiski ka mõned kaadrid. Armastust on õhus! ja meeletult armas. 





Fotod: 21.07.2022


 

19.07.22

Südamest aitäh



Südamest aitäh


Südamest aitäh kõikidele jälgijatele! On suur rõõm teada - mu pildid ning mu blogi meeldib juba nii paljudele. Teen oma suurt hobi südamega ja rõõmuga. Ning suurim rõõm on alati jagada oma pilte ning lugusid Teiega kallid jälgijad :)



Piltideni!


Foto: 19.07.2022



 

Lillekunst


Lillekunst
Lilled on osa loodusest. Varemgi maininud kuidas loodus maalib kunsti. Kuid lilled samuti oskavad väga hästi oma ilu välja näidata. Lillekunst ongi see mida tegelikult lilled ise loovad - võrratut maalimist.


Fotod: 19.07.2022

 

18.07.22

Saksi-metsaherilane (Dolichovespula saxonica)


Saksi-metsaherilane (Dolichovespula saxonica)

Juulikuu keskpaik, herilaste aeg. Üks isend oli kollasel õiel. Isenesest oli ta rahulikult toimetamas. Pilti siiski taas tegin. Kuskil ehk on ka pesa. Mida rohkem augusti poole seda rohkem putukaid on. Täitsa huvitav...








Fotod: 18.07.2022