31.05.22

Loodus joonistab


Loodus joonistab

Vihm ja tuul on uskumatud joonistajad. Loodus justkui joonistaks pildi. Loodus ongi suurim kunstnik. Antud looduse joonistus koos hallrästaga on selle tõestuseks. Antud pilti pildistades oli vihm tuul ning jahe. Loodus joonistab siiski iga ilmaga, ka vihma ja tuulega. Ilusat maikuu lõppu!




Fotod: 31.05.2022

 

30.05.22

kunstilik


Kunstilik

Antud väike ämblik oli köögis pliidi kohal. Mõtlesin , harjutan siseruumis pildistamist vahelduseks õues pildistamisele. Tuleb, siiski vahel uusi asju ka proovida. Mulle täitsa meeldis köögi valgustusega mängimine ning lisaks kaamera sättimine. Täitsa põnev! Lisaks koerale ja kassile võib leida veelgi ootamatuid koduloomi. Minu, teada antud ämblik siiamaani köögis.  Ämblikut ei tohtivat tappa ja pealegi pidi ämblik õnne tooma! Tulgu siis õnne kuhjaga!






Fotod_ 30.05.2022


 

Plätud ning saksi-metsaherilane (Dolichovespula saxonica)


Plätud

Plätudega on ikka juhtumisi. natuke enda koera poolt näritud, mis on rõdul kandmiseks. Tahtsingi jalga panna,  aga siis nägin üks sõbrake on plätude vahel. Antud sõbrake oli saksi-metsherilane  (Dolichovespula saxonica). Mina teda ei kartnud kuid plätud jäid siiski rõdule ootama millal sõbrake ära lendab. Mitte, kartmise pärast vaid saan plätusid hiljem kanda. Herilane siiski fotol täitsa äge. Pidin kaamera köögist võtma ja nii saingi mõned kaadrid saksi-metsherilasest. 








 

29.05.22

Kuldnokkal on pojad


Kuldnokkal on pojad

Täna pargis käies oli aega vähem. Kuid siiski natuke jälgides eemalt nägin kuldnokka ja märkasin et puutüves auk. Lendaski täiskasvanud lind sinna oma poegi toitma. Jälgisin veidike neid eemalt, tegin 2 klõpsu. Ei tahtnud lindu häirida. Kuldnokka pojadele mõnusat sirgumist!



Fotod: 29.05.2022, Kose-Uuemõisas



 

28.05.22

Varasuvised taustapildid


Oli tore natuke lühem pildiretk. Tore on jagada kallid jälgijad Teiega oma fotosid. Seekord jagan veelgi südamest kauneid taustapilte varasuvest. Loodus on võrratu. Vihmase ilma puhul saab ka pilte.
















Fotod: 28.05.2022 Kose

 

Mets-lõosilm ( Myosotis sylvatica )

Mets-lõosilm ( Myosotis sylvatica )

Ilus oli jõe kalda äärne. Lausa sinatas. Ja kui mõnus lõhn. Lõhn ol tugevam kuna ilm oli vihmane. Lihtsalt nautisin õite ilu. Looduses nii palju lilli õitseb - nii kaunis ja aroomiline




Fotod: 28.05.2022,Kose

 

Puukoristaja (Sitta europaea)


Puukoristaja (Sitta europaea)

Humoorikas pildistamisepäev. Taas avastasin,et lindudele meeldib kohe peitust mängida. Isegi puukoristajale. Antud lind oli väle ja askeldas. Ning tegi tuju meeldivaks oma peitusemänguga. 




Fotod: 28.05.2022.Kose

 

Künnivares (Corvus frugilegus)







Künnivares  (Corvus frugilegus)

Olles oma pildiretkelt tagasi. Siis, üks lind keda mul alati raske pildistada on just künnivares, kuigi antud lind pesitseb kõrgetes puulatvades pundiga! Tehes sinna juurde vali häält. Künnivares on tegelikult arglik lind minu meelest ja põgeneda meeldib ka. Antud pildiseerias näha.

 



Fotod: 28.05.2022. Kose

26.05.22

Pilved toovad vihma


Pilved  toovad vihma

Pilved, vihm. Vihm on kosutav. Kes poleks lapsepõlves mänginud vihmas või isegi porilombis. Vihm tekitab hubasust. Toas hämaram ehk küünal vaikselt süüdata ja lugeda head raamatut. Vihm






 Fotod: 26.05.2022

Vihm


Vihm

Vihm! Vihma lõhn! Vihma heli! See kõik on varahommikul! Vihm on loodusele kosutav, isegi hakkid lõõgastuvad ning tihased sädistavad! Vihmaheli on teraapiline ning see lõhn ning looduse värskus - see kõik on osa toredast hommikust et jätkata tegusat päeva!

 

24.05.22

Õnne kuhjaga


Õnne kuhjaga

Antud ämblik on hommiku ämblik, kes toob loodetavasti õnne kuhjaga. Ja pealegi oli ämblikukesel kiire oma võrkudekudumisega. Nii, väle et lasi mööda võrgunööri ennast kõrgemalt alla.  Tõi õnne ja viis halva kiiresti minema. Ämblikud, on huvitavad. Vanasti ikka öeldi,et ämblikut ei tohi tappa. Muidu toobki halba õnne. Aga halba ei soovi kellegile kuid õnne kuhjaga ja rohkesti alati vaja. 


 Fotod: 24.05.2022

23.05.22

Kodulind: kukk


Kodulind: kukk

Kodukoht, võib olla erinevates kohtades. Liigutakse, siiski igalepoole. Kuid, kodukohti võib olla mitmeid. Või, vähemalt paar või kolm. Kuid, kodu on seal kus on süda ja hing. Kodu. Kodu on südames. Kodu on hing. Olgugi,et vahel kodu on siiski veelgi mujal kuid siiski vanad kodukohad on alati hea külastada ning tervitada vanu tuttavaid. Kodu, maakodu!


Alavere 22.05.2022

 

Kodulinn


Kodulinn

Kodulinn endiselt olemas. Alati meeldiv. Kuidagi mälestusterohke. Valgust endiselt rohkesti. Palju palju meenutusi. Palju palju uut samas ka vana. Täiesti kodulinn endiselt. Tore on aegajalt naasta. Endiselt olemas!



Kodulinn Rakvere 21.05.2022

 

21.05.22

Hallrästas

 


Hallrästas

Vanases hubases kohas oli toredasti kohal hallrästas! Toredad meenutused,toredad hetked! Mõnusalt tuult, mõnusakt päikest, mõnusalt õhku! Meeldiv kohtumine!



Videoklipp: Auküla küla, Lääne-Virumaa 21.05.2022



20.05.22

Mõni taustapilt lisaks


Mõni taustapilt lisaks

Jagan meeleldi ilusaid taustapilte. Pildid tehtud õhtupoolikul. Tundub,et tasub ka õhtuti ringi jalutada! Õhtul on oma jume. Õhtuti on kuidagi hubasem. Ja õhtut, eriti soojad kavedisemad õhtud on veel eriti mõnusad. Pildid tehtud Kose-Ueemõisas. 





19.05.2022