30.03.22

Lauluviis


Lauluviis

Selleks, et laulda peab ilmselt oskama viisi. Kui laulda siis ilusat viisi. Looduses on imeline see,et lindudel, on kõigil kaasa antud  oma laulu viis. Hetkel on ilmad vägagi heitlikud - kord kevadine, kord talvine. Kuid, linnud siiski laulavad nii ilusaid viise. Lauluviis ongi see, mis paneb laulu kuulama ja isegi meeldejääma. Laulda osata on väga ilus oskus justkui linnulaulu viis.


Fotod: 30.03.2022 ( varahommikul )

 

27.03.22

Varajased kevadlilled


Varajased kevadlilled

Sai jäädvustatud varajasi kevadlilli. Neid, kevadlilli teavad meist enamik. Need, samad kevadlilled on üks esimesi märke, sellest et kevad saabub ning suurem talv on lõpuks möödas. Need, samad kevadlilled rõõmustavad peale pika talve meist paljusid. Mõnusalt armsad ja kallid kevadlilled! Ilusa pühapäeva tõttu jagan Teiega kaunid fotosid varajastest kevadlilledest.


Lumikelluke


Märtsikelluke


Siniliilja


Fotod: märts 2022

 

25.03.22

Hommikul kell 6


Hommikul kell 6

Hommikul, kell 6 oli kuulda kõva kraaksumist! Ja päris korralikult!. Imestasin, et künnivaresed on kohale jõudnud ning hiljem pilte lähemalt vaadates olid omavahel vaidlemas nii hakkid kui ka künnivaresed. Ning tõeline kraaksumine hommikul vara oli nagu kontsert. Kusjuures eemal paistis lisaks veel harakas. Ühesõnaga lõbus jutt, reede õhtusse! Kraaks, kraaks




Fotod: 25.03.2022

 

22.03.22

Tuvilend


Tuvilend

Tuvid on samuti "tavapärased" linnud. Linnas neid kindlasti palju palju. Kuid, mulle meeldis tabada tuvisid lennupealt. Lendasid suurema kogukonnaga. Kuna kevadine aeg, siis on kuulda ka tuvide kudrutamise hääli. Tuvide lend, vaba lend. Tuvide lend on koostöö. Tuvid leiavad endale partneri kogu eluks. Niisama, ei öelda ka ilmselt nagu turteltuvid. Armastus ongi nagu tuvilend - vaba, koostöö, truudus ning kaaslased kogueluks. See ongi ehk armastus...


Fotod: 22.03.2022

 

Kärbes


Kärbes

Üks huvitavaid pildistamise objekte ( peale lindude ja maastiku ) on veel putukad. Eriti kui putukat on võimalik näha lähivaates. Ehk siis tegelikult on isegi tavaline ( tüütu ) kärbes pildil vägagi huvitav ja omapärane putukas. Kärbes on putukas. Ikka öeldakse,et ega kärbselegi liiga tee. Ega ei tee küll kui kärbest lähedalt pildistada ja näidata teistelegi milline kärbes tegelikult välja näeb. Kevad käes ning putukad juba sibavad ja lendavad. Aina põnevamaks läheb. Oeh! Lisaks veel lilled tärkavad. Varsti varsti jõuan ka lilledeni! Piltideni!





Fotod: 22.03.2022


 

21.03.22

Rõõmus taaskohtumine: Rasvatihane ( Parus major )


Rõõmus taaskohtumine: Rasvatihane ( Parus major )


Õhtul kella 18 paiku istudes vaikselt, märkasin ühte rasvatihast, kes laulis väga valjusti. Ei mõelnud pikalt kui tõin toast kaamera. Ikka veel peitis end endiselt nule okste taga, ise nii kaunilt lauldes. Hiljem muidugi tuli ta nö peidust välja ning sain ilusa õhtu lõpetuseks mõned fotod. Lõpuks lendas sõbrake oma teed.Kaunist õhtut!






Fotod: 21.03.2022


 

Lootuskiir


Lootuskiir

Lootuskiir on nii ere,soe. Päike särab. Alati, on lootust ning alati on võimalust. Hea on anda endale võimaluse olla kellegile ise lootuskiir. Olla toeks. Kõik vajame tuge. Seega, tehes head südamest, siis see on ülimalt tänuväärne. Andes lootuskiirt millekski veelgi enamaks. Lootuskiir ongi vahel see mis tegudele aitab. Alati on võimalus!


Fotod: 20.03.2022

 

19.03.22

Portee: Hakkid


Portee: Hakkid

Tänase sombusema ilma puhul, jagan Hakkidest pildistud portreesid. Tavapärane lind meie kõigi ümber. Vara hommikul väga valjult kuulda. Iseenesest oli neid varahommikul kella 6e paiku päris palju isendeid kogunenud. Tegelikult väga ilusad ilmekad vareselised.



Fotod: 19.03.2022

 

17.03.22

Koeraliblikas ( Aglais urticae )


Koeraliblikas ( Aglais urticae )

Selle "hooaja" esimene liblikas on ( minul ) koeraliblikas. On meelde jäänud selline ütlus: liblikas keda näed kevadel esimesena siis selline tuleb suvi. Koeraliblikas on kirju seega tuleb huvitavalt kirju ja põnevust täis suvi. Liblikat üleüldse oli tore kohata, alles siiski esimesed soojemad ilmad. Aga oli natukest aega koos "seltsilistega" maja seinal päikest nautimas. Soojust igasse hetke! Millist liblikat olete ise juba kohanud kallid jälgijad? 




Fotod: 17.03.2022

 

16.03.22

Kevad hinges


Kevad hinges...

Kevad hinge pugenud. Lumi sulab ning päike nii ere. Lõpuks ometi on tõeliselt tunda kevadet. Varblased sädistavad nii toredasti. Kevad päike kui soe ja armas nagu lapse naeratus. Mõnus nagu lapse kallistus. Päikeseprillid ootavad kasutamist ning nina ikka päikese poole. Mõnusat päikeselist õhtupoolikut!



Fotod:16.03.2022


 

14.03.22

Päike nii soe


Päike nii soe

Esimesed kärbsed juba soojendavad end päikese käes vastu maja seina. Mine sina ka ja naudi esimesi mõnusaid soojasid ilmasid. Õhus siiski kevadet.


Fotod: 14.03.2022

 

Emakeele puhul


Emakeele puhul jagan kauneid taustapilte! Ilm juba nii soe!






Fotod: 14.03.2022



 

Linnu lend


Linnu lend 

Linnu lend on fantasiline. Lind sirutab tiiba. Linnud saavad lennata kuhu iganes soovivad. Võib lind lennata väga kõrgelt. Soovin minagi alati tuleks isegi oma nö tiibu sirutada ja lennata võimalikult kõrgelt. Mida kõrgem lend seda suurem siht ning eesmärk. Pildil olen jäädvustanud Hakki tiivasirutust.


Fotod: 14.03.2022

 

13.03.22

Taevas paistab kuu


 Taevas paistab kuu


Istusin hetk tagasi rõdul. Päev on ja paistis kuu. Mõtlesin, et teen pilti. Tegin ning kuu on isegi huvitav päeval mitte ainult öösel. Natuke veel ning taas täiskuu. Õhus on imeliselt palju häid sõnumeid ja palju palju maagiat. Rohkelt armastust. Lihtsalt imeline!


Foto: 13.03.2022



Pühapäeva hommik


Pühapäeva hommik

Pühapäeva hommik veidike külm, udune ja kõnniteed jäised. Kuid, aurav kohvitass ning mõnus pannkoogi lõhn! See kõik on osa pühapäevast. See, kõik on nii mõnus ning öelda oma kallitele: Tere hommikust! Kuid nüüd juba päike väljas, uduloor vajunud hommikusse ärkamisse. Kuid pühapäev on mõnus päev pere seltsis ja pannkoogid moosiga ootavad peret hommikusöögile. Ning see aurav kohvitass -  see ongi see mida õnneks on vaja!


Fotod: 13.03.2022

 

11.03.22

Vabadus


Vabadus

Vabadus on imeline tunne. Vabadus annab tunde, et olen tõeliselt, see kes olen. Just, vabadus olla mina ise ongi see mida me vajame. Olla loomulik, olla see kes oled - on tõeline väärtus. Isegi lind lendab vabaduses olles tema ise. Seega, olles vaba olemegi, see kes me oleme -  täis tugevust ja usaldust. Kaunist reedet!




Fotod: 11.03.2022



 

09.03.22

Need käed..



Need käed..

Millest võiksid küll jutustada inimese käed? Usun, et käed on inimese peegel. Peegel, sellest palju on elus tööd teinud, hellitanud või kallistanud. Käed on justkui vajalikud. Käed on ümber. Need käed on peegel sellest,milline on inimese hing. See on kõige hellem ning kallim.



Harjutasin täna inimese pildistamist! Harjutada on tore.


Fotod: 09.03.2022

 

08.03.22

Kaunis päev


Kaunis päev

Täna kõige kaunim päev - naistepäev. Lumi, siiski veel juurde sadanud et hoida meid naisi veelgi värskemana. Siiski loodan õigepea kevadsooja ning rohkem päikest. Kevade hõngu tegelikult juba on - varblased nii valjult sädistavad. Kaunis päev - kaunitele naistele...


Fotod: 08.03.2022

 

07.03.22

Hakkide pulmaaeg...


Hakkide pulmaaeg..


 Täna paistsid silma Hakkid. Tundub, neil olevat käes pulmatamise aeg. Siiski juba märtsikuu, mis ka kevadkuu on ning päris tore oli Hakke jälgida. Jagan, meeleldi Teiega kallid jälgijad tänaseid pilte. Üleüldse taastun samuti päris hästi ning hoian taas blogilehte aktiivsemana. Kunagi ei tohi siiski alla anda ning alati püüda edasi liikuda. Aga siiski õhus on kevadet, toredat linnulaulu ning rohkelt armurõõmu!Mul on nii hea meel teatada toredat uudist: nimelt saan taas õues pildistada. 







Fotod: 07.03.2022