28.01.22

Rasvatihane (Parus major)


Rasvatihane (Parus major) 


Rasvatihane on vägagi levinud lind. Talviti on sage külaline söögimajadele, kus on pekki, seemneid. Kuid tekitab huvitav küsimus endalegi, talvel on rasvatihane väga tihti tõesti näha. Kuid suvel on rasvatihast väga vähe ja harva näha. Ilmselt on siis looduses toitu juba küllalt: putukaid. Võib teha ka oma pesa pesakasti, mis võib olla oli algselt meisterdatud kuldnokkale. Mune võib leida juba maist kuni juunini.Mina pildistan rasvatihast meeleldi, talviti on neid palju liikvel ning hea harjutada linnu pildistamist ning eelkõige miks mitte jälgida neid linde kes on laiemalt levinud. Rasvatihase laul on samuti vali ning ilusa kõlaga. Sorteerimine on tore ning lõbus.


 Fotod: jaanuar 2022

Puukoristaja (Sitta europaea)


Puukoristaja (Sitta europaea)

Puukoristaja on väiksem lind, kes mööda tüve pea alaspidi mööda puutüve liigub, otsides putukaid. Puukoristaja sööb ka seemneid, eriti lemmik sihvkad. Korjab endale igaksjuhuks ka tagavara toidu näol.  Puukoristaja on tõelise ilusa häälega lind. Kuna ta on väiksem lind siis alati teda ei märkagi kuid vaadates puutüve rohkem siis võib puukoristajat siiski märgata. Erinevalt Porrist ja Rähnidest oskab tema tõesti pea alaspidi käia. Mulle puukoristaja sümpatiseerib kuna väle, väike ning osav lind. Sulestik samuti huvitav: sinakat,pruuni, hallikat, silmajoon must. ( Vahepeal olen olnud ametis koduste toimetustega, seega sorteerisin jaanuaris pildistatud pilte ning mõtlesin tutvustada rohkem  lindu kes on omapärane ning huvitav: puukoristaja ). Piltideni!



Fotod : jaanuar 2022

 

26.01.22

See imeline päike


See imeline päike

Päikese tõus on imeline. Õhk piisavalt karge. Parajalt libedust.Aurav kohvi tass. Ning ilus, tegus päev võis alata. Imeline päikese tõus ning puud natuke härmas. Oeh ja veel tass kuuma kohvi. Idüll. Tegude rohket ning kaunist päeva! Olgem terved!



 Fotod: 26.01.2022

24.01.22

Arhiiv


 ARHIIV

Alustasin blogiga 2021a. märtsis. Mõtlesin midagi lihtsalt teisiti teha. Arhiiv ja ajalugu on põnevad. Endalegi hea meelde tuletada, kuidas sai teekonda alguse. Varem, oli ka huvitav kuid nüüd ehk põnevam. Iga lahe asi saabki alguse pisiasjast ning kasvab ajaga. Kõik õpime. Enam pole tagasiteed ainult edasi. Seega arhiivis samuti häid pilte ning lugusid. Sest iga foto räägib oma loo.

Märtsis 2021

23.01.22

Pärl tordil, taustapildid

Pärl tordil, taustapildid



Muidugi ei saa ilma talviste, lumiste taustapiltideta. Kaunist pühapäeva!













Fotod: 23.01.2022



 

Veidike huumorit lindude maailmas


Veidike huumorit lindude maailmas

Mõnusa pühapäeva puhul jagan natuke huvitavamaid talilindude tegemisi. Huumoriks nimelt see, kuidas linnud toidupalakeste üle võitlevad. Lausa järjekorra järgi. Talv siiski lumine ja toitu ikka vaja rohkem kõhtu koguda. Jagan rõõmuga humoorikamaid pilte. Huumor on alati postiivne!












Fotod: 23.01.2022





Purikad


 Purikad





Peale lume ja külma tekib kaunil lumisel talvel veel üks huvitav nähtus: jääpurikad. Hetkel on need ilmeliselt fantastilised. Oma fotoringil avastasin kui suured ja uhked. Pidin pilti tegema, lihtsalt vapustav!
Jagangi kaunid jääpurikate fotosid, Teiega kallid jälgijad! Kaunist talve!





Fotod: 23.01.2022


22.01.22

Põldvarblane (Passer montanus)


 Põldvarblane (Passer montanus) 


Uhke põldvarblane jahtis eemalt põõsas rasvapalli. Korralik sädin kostis kaugele. Põdlvarblased on parvedena iseenesest alati kohal kui on seemneid ja rasvapalle. Põldvarblane võib punuda ka oma pesa valge-toonekure pessa.Või koguni hallhaigru pessa. On ikka tegelane oma au ja uhkusega.


Foto: 22.01.2022

Harakas (pica pica )


 Harakas (pica pica )

Nägin taas majaümber Harakat. Muidu eemalt neid tihti näha. Harakas arukas ja tragi lind, kes iga krõpsaku peale ära lendab. Harakas on suurem ja tegelikult väga ilusa sulestikuga lind. Kuna tragi lind ei saanud talle seekord ka väga lähedale kuid siiski paar pilti sain.


Fotod: 22.01.2022

21.01.22

Justkui talve muinasjutt


 Justkui talve muinasjutt


Tegelikult on täielik lume uputus. Kuid täielik talve muinasjutt jõuab isegi nö kodu territooriumile. . Tõeline lume uputus kuid justkui talve muinasjutt isegi ( jõulu ) ( kunst ) kuusk on saanud ilusa maagilise valgema kuue. Hämmastav. Justkui talve muinasjutt enda akna taga. Aga võib olla polegi muinasjutt vaid tegelikus?


Fotod: 21.01.2022


20.01.22

Pildistamine on tore


 Pildistamine on tore


Pildistamine on tore, kõigepealt panen valmis kaamera ja koti, ennast ka muidugi riidesse ( tavaliselt hommikul ) ning siis lähen fotoringile. Nii juba aastaid. Aastaaeg pole oluline. Pildistan erinevaid objekte, Värske õhk on garanteeritud. Vahel läheb mitu tundi ja ringid tulevad pikad. Hiljem, hakkabki kodus arvutis rohkete piltide sorteerimine ja valimine, mis õnnestus ja mis ja kuidas sobib fotot teistelegi näidata. Ülimalt tore. Muidugi on olemas arhiiv arvutis, mida taaselustada joonistusena. Ise ju tegin nii foto kui ka joonistuse. Äge või mis...Pildistamine ei lõpe kunagi, arhiivist leidub ka fotosid kui vahel siiski elutempo ei lase minna mõne tunnisele fotoringile siis oeh..tuleb taaselustada vanemaid fotosid uuel kujul. Taaskasutus. Pildid ei aegu ja piltidel on oma hing ning mälestus. Hea mälestus on ka prindituna fotopaberil, Jah fotomaailm on põnev..Sellepärast ongi iga foto lugu ning iga lugu on foto.


    Joonistus: 20.01.2022

19.01.22

Kui õues on pime ning libe


Kui õues on pime ning libe


Kui õues on pime ning libe siis pole muudkui istuda arvutis ning natukenegi joonistada. Lihtsalt vahel hea joonistada kui laps magab, õues juba pime ning lihtsalt idüll väikene. Joonistusel joonistasin ühte väga laulvat lindu. Lindu ise pildistasin suvel. Kuid tegemist põõsalinnuga, kes väga valju häälselt laulda oskab.  Seega ilusat õhtut ning taas piltideni!


Joonistus: 19.01.2022

 

18.01.22

Peale tormi


Peale tormi

Peale tormi on vaikne. Vaikne on vaikus. Vaikne on siis kui lihtsalt oled. Vaikus tekkib alati peale suurt tormi ja tuult. Tore.



Fotod: 18.01.2022


 

Paneb hetkeks mõtlema


 Paneb hetkeks mõtlema


Paneb hetkeks mõtlema, miks inimesed on nii keerulised olendid. Miks hinnatakse inimesi ainult kaante järgi. Igal ühel on siiski oma lugu, oma tee, oma saatus. Vahel mõtlen hetkeks , ei tohiks anda kergesti hinnanguid, kui ei tea teise inimese mineviku, hinge põhja või teekonda. Mulle endale meeldib inimesi kõiki võtta sellistena nagu nad on, ilma kedagi muutmata. Ehedus on tore. Siirus ka! Meie ümber on tohutult palju inimesi, kes meist tõeliselt hoolivad ning eelkõige tulekski hoolida enda lähedast ja iseendast.Tuge pakub ka parim sõber, lemmikloom või suur tahtejõud kõigest välja tulla ning asuda teekonnale milleks tegelikult oleme määratud. Lihtsalt kaante järgi pole võimalik minu meelest kedagi hinnata, kõigepealt tuleb lugeda kogu raamatut, olgu see nii paks kui tahes. Võib olla ühekorraga ei saagi läbi loetud vaid tuleb alustada otsast peale. Olla see, kes tõeliselt oleme ongi see mida on meil kõigil pakkuda. Truu sõber on alati ootamas ning tõelise mina ise olemine ongi see, mis tegelikult loeb.




Fotod: Joosep 18.01.2022


17.01.22

Hmmm


Hmmm


Täitsa huvitav, avastasin oma pildikogust putuka pilte. Kuna täna täiskuu ning suurem torm siis mõtlesingi, et putuka pilte on mul samuti päris palju. Kuniks tuleb uuesti suvi või kevad kus putukaid rohkem liikvel siis pildistan neid taas. Seniks peale lindude, mõtlesin vahel joonistada ka putukaid. Fantaasia on piiritu ja hea on. 


Joonistus: 17.01.2022

 

15.01.22

Kiirelt möödub aeg


Kiirelt möödub aeg

Kiirelt möödub aeg, taas kohe varsti täiskuu loomine. Taas üks ring saab täis. Täna on taevas kuu päris selgelt näha. Uskumatult kiirelt möödub aeg kui enda laps kasvab nii ruttu. Kiirelt möödub aeg, sellepärast on kõik hetked erilised, nauditavad ning täis mängulusti ning rõõmu. Taas kiirelt möödub aeg kui vastsündinust sirgub juba ühe aastane poeg. Eriline tunne! Seega näha kasvamist koos lapsega saab olla südames ainult väga suur rõõm. Lihtsalt kiirelt möödub aeg ning ajale tuleb olla tänulik, sest kogu see aeg on olnud kõige erilisem. Seega nautigem rohkelt aega lastega, sest kiirelt möödub aeg. Lapsed on eluallikas, au ja uhkus!





 Fotod: 15.01.2022

13.01.22

Hoopiski nii


Hoopiski nii


Hoopiski nii kuivaatad taeva poole siis näed huvitavaid objekte veelgi lendamas peale lindude.  Õhusõidukid jäävad pildile täitsa huvitavalt. Või mis? Mulle meeldib. Tasub ikka taevapoole vaadata.



Fotod: 13.01.2022

 

Kui enne..



Kui enne..


Kui enne oli õues külm, talvine. Siis täna oli kuidagi mõnusalt soe, räästad tilkusid ning õhk oli juba natukenegi kevadine kuigi alles Jaanuarikuu. Kuid soojaga kaasneb ka lume sulamine. Ning suur sula tekitab ka paljud libedust ning jääd. Libedus tekkitab ettevaatlikust, ei soovi siiski kukkuda ning uiske pole endiselt veel muretsenud. Igas asjas midagi huvitavat. Isegi sulailmas. Kõigele vaatamata, varblased siiski rasvapallidele jahti peavad.


Fotod: 13.01.2022

 

12.01.22

Kui külm võtab võimust...


Kui külm võtab võimust...

Kui külm võtab võimust. Kui talv on siiski imeline. Külm näpistab nina ning varbaid. Põsed punased. Kuid külm loob väga ilusaid vaateid. Varemgi olen maininud kuidas imeliselt loodus maalib end ise. Loodus on parim kunstnik igas aja hetkes. Kui külm võtab võimust on tõeliselt kaunis...



Fotod: 11.01.2022

 

10.01.22

Vahel juhtub


 Vahel juhtub


Taas üle hulga aja üks joonistus. Tõesti vahel juhtub nii,et on plaanitud võimalikult rohkem õues ringi jalutamist ning pildistamist kuid ei tea miks, kuid väike külmetus jõudis hetkel ka minuni. Öeldakse, et püsi kodus. Nüüd ma siis püsin. Vaadates aknast välja kui ilus ning lumine talv. Kuid igasasjas on taas midagi head kui ei saa õue pildistama siis on tubased tegevused samuti toredad. Samas võib teha tubastes tingimustes just selliseid toimetusi mida pole ammu teinud. Näiteks mängida kaarte või teha
 isegi üks tore lauamäng. Teha sooja teed meega, lugeda raamatuid. Tegeleda asjadega mille jaoks pole ehk tavapäraselt aega. Ma siis võtsin natuke aega, et teha üks joonistus üle hulga aja. Orignaal pildil oli mul pildistatud põldvarblane kuid lindu joonistades panin juurde rohkem ka oma nägemust. Öeldakse ikka,et enne varblane peos kui tuvi katusel. Või kuidas see oli varesele valu, harakale haigus ja mustale linnule muu tõbi ning varsti taas terve.  Nii et varsti nohust ja köhast prii ning siis taas õue fotoringile.


Joonistus valmis: 10.01.2022

08.01.22

Rõõmus kohtumine Jaanuaris

Nagu lubatud käisin oma fotoretkel. Kohtumas taas jaanuaris 2022 tuntuimate lindudega, eriti neid keda tihti talviti rohkem näha on.Oli väga tore ning lumine. Samas sadas pildistamise ajal toredasti lund juurde. 






Rasvatihane (Parus major)




Rasvatihane (Parus major)




Rasvatihane (Parus major)




Rasvatihane (Parus major)



Põldvarblane (Passer montanus)


Põldvarblane (Passer montanus)





Põldvarblane (Passer montanus)


Sinitihane  (Parus caeruleus )



Sinitihane  (Parus caeruleus )



                                                                               
Sinitihane  (Parus caeruleus ) 


Fotod:08.01.2022