30.12.21

Veelgi ilusamaid talvised taustapilte


Veelgi ilusamaid talvised taustapilte


Veelgi Aastalõpu puhul jagan veelgi ilusamaid taustapilte, meie kaunist veel 2021 talvest ning lumest. Piltideni juba varsti, aastal 2022. Kõike kaunist. Head nautimist aastalõpul koos sõpradega, perega. Kõik on uus juba uuel aastal. Piltideni ning loomulikult lugudeni!







Fotod: 30.12.2021

 

Taas ootame

Taas ootame...

Puud on meil hõredad, raagus teised. Talv on. Valvame. Jälgime. Nii taas ootame, millal tuleb soe, millal tuleb kevad. Millal taas saaks küll sooja?! Millal küll puud taas lehtedes, millal küll muru taas roheline ning piisavalt kõrge?! Millal taas putukaid püüda, millal taas mõnusasti laulda pulmalaulu. Oeh! Tundub kõik nii kaugel. Kuid lootust annab see,et veel viimased päevad seda 2021 aastat. Südamest loodame, et 2022 aastal tuleb taas soe kevad, palju seemneid, rohelisemaid aasasid ning kauneid õitsvaid lilli ning sumisevaid kimalasi. Ning kõige parem on suvi. Oeh!Saadame siis südamest selle vana aasta peagi ära ning ärevus juba, sellest kui saabub täiesti Uus aasta. Siis on taas pakkuda 365 päeva - teeme  siis 2022 aasta erakordselt ägedaks ning armastuseväärsemaks. Hoidkem rohkem nõrgmaid. Kaitskem rohkem neid, kes ei saa end ise kaitsta, tunnustagem rohkem ausaid ja töökaid. Ning alati öelda oma lähedastele kõige paremaid sõnu: Ma armastan Sind! 

Ilusat vana-aasta lõppu! Jagan Teiega kallid jälgijad tänaseid linnufotosid. Õues külm, tuuline kuid soe tee kodus ootamas...








Rasvatihane, Sinitihane



Rasvatihane, Sinitihane


Rasvatihane


Rasvatihased


Puukoristaja


Põldvarblased


Musträstas


Musträstas

 

28.12.21

Nii tore lumi


 Nii tore lumi







Õues meeletult tore lumi, kus joosta, turnida ja mängida. Meie Husky lihtsalt armastab lund, jooksmist ning kvaliteet aega koos perega. Igatahes nii tore lumi. Nii tore koer. Ning nii tore aeg on talveaeg...




Fotol: Joosep 28.12.2021

Siis kui valgus paistab...


 Siis kui valgus paistab...


Hetkel on päris pime aeg. Vahel on elu ka pime. Vahel nagu ei tahakski näha. Justkui suleks silmad. Kõige raskem on tõusta püsti ja hakkata tegutsema. Vahel ei jaksa. Lihtsalt ei jaksa. Tegelikult on meil sisimas tohutult sisemist jõudu. Just nimelt jõudu! Võtta end kätte, sest on põhjust. Hakkame ennast liigutama, teeme teoks oma eesmärgid, unistused. Meil on tohutu jõud.  Jõud on see, mis valgust paistma toob. Jõud on see, mis alati tegutsema paneb. Jõud on see, mis oleks justkui tugi, mis annab meile soovi ärgata igal hommikul, hingata, pesta oma nägu puhtaks ning öelda iseendale: Valgus paistab ning ma tõeliselt elan ning hingan. Elan ning mul on alati jõudu, sest kui valgus paistab on alati põhjust olla just see, kes me oleme. Meis on alati tohutu jõud! 




Hommikused fotod: 28.12.2021

26.12.21

Mõned lumisemad taustapildid


Mõned lumisemad taustapildid


Õues on tõeline muinasjutuline talv. Meeletult lund. Ning meeletult külm kuid mõnus. Kui keegi on näinud filmi Narnia Kroonikad ning soovivad seda imeliselt kogeda, siis palun õues on võimalik näha maagiat. Võib olla isegi Ingleid. Lumeingleid. Ilusat talvist pühapäeva.

Imeliselt talvine!














Fotod: 26.12.2021



 

Sinikael pardid, lumises talves


Sinikael pardid, lumises talves


Käisin siis taas kaameraga väiksel ringil. Pargis väga, väga palju lund. Lausa muinasjutuline. Kuid jalutasin veelgi, jõe äärde, siis nägingi Sinikael parte. Päris ilus lumisel, külmal talvel. Pealegi käes on teine jõulupüha. Kõike ilusat






Fotod: 26.12.2021

 

Tänased külastajad rasvapallidele


Isa Leevike


Põldvarblane

 
Sinitihane




Sinitihane



Fotod: 26.12.2021


 

25.12.21

Esimene Jõulupüha hommik


 Esimene Jõulupüha hommik


Esimene jõulupüha. Külm, lumine hommik. Jõulupraed söödud, kingid saadud. Ehk ka jõuluvana käinud. On saadud olla koos perega, on räägitud mõnusaid jutte. On naerdud, tantsitud. Ning kuuldud laste kilkeid ning naeru. Talv on väljas, palju lund. Korralikult külm. Mõtlema paneb, et taas Jõulud peagi möödas, varsti aastagi möödub. Nii ehk ongi möödunud on samuti minevik. Mineviku kogemused on olnud vahel ilusad, vahel valulikud. Minevik on palju õpetanud. Võib olla minevik ongi just see, kes on meist loonud selle, kes oleme just Täna ja praegu. Iga elukogemus on millekski vajalik. Vahel elu küll karm kuid enamasti siiski ilus on, väga ilus on. Uuel aastal, uued tuuled, uued kogemused, uued mõtted, uued sädemed.  Kõik on hästi. Kõik on alati hästi. Sest päike tõusis samuti kargel, külmal ning sätendaval lumel ka täna. Täna on hetk. Täna on praegu. Täna saame elada nii nagu soovime ning täna on kõige parem päev, sest see on kõige kaunim hetk. Esimesel jõulupüha vara hommikul oli pime veel, kuid päike tõusis siis. Kallid jälgijad, soovin südamest Teiega jagada ilusaid hommiku fotosid. Imeline jõulupüha! Nautige hetki, mis nõnda kaunid!









Fotod: 25.12.2021

24.12.21

Häid Jõule!





Häid Jõule, kallid Jälgijad!

Jagan mõnusal Jõululaupäeval kauneid linnupilte. Lisaks Jõuluvanale  on täna siiski ka Jeesus Kristuse sünnipäev! Häid Pühi! Aamen!






Sinitihane  (Parus caeruleus )

 


Pasknäär (Garrulus glandarius


Pasknäär (Garrulus glandarius



Pasknäär (Garrulus glandarius


Musträstas(Turdus merula

Porr (Certhia familiaris)


Rasvatihane ( (Parus major)






Fotod: 24.12.2021

21.12.21

Ilusalt kaunis


                                                      Ilusalt kaunis


Ilusalt kaunis talv. Ilusalt kaunis talve hommik.  Parajalt külm, ohtralt lund. Soovin jagada kauneid talvefotosid, mis veel vanal aastal pildistatud. Kohe kohe, jõululaupäev kuid varsti saab põnevust täis 2021 aasta samuti läbi. Olgu siis, pühad ilusalt kaunid nagu paks, valge, sätendav lumavaip. Sajab vaikselt veelgi lumehelbeid õrnalt ning kaunilt.Ning jõuluvana samuti saaniga juba varsti ukse taga koputamas. Salmid juba selged. Ilusalt kaunis aeg on jõuluaeg, ilusalt kaunis on lumine talv. Ilusalt kaunis! 








Fotod: 21.12.2021 ( fotod pildistatud hommiku vara ning ka natukene enne lõunat )




20.12.21

Mõneks päevaks eemalolekut saigi läbi


 Mõneks päevaks eemalolekut saigi läbi


Mõned päevad pildistamisest ning blogist eemal olles on juhtunud nii mõndagi. Varsti, kohe jõululaupäev. Kuid enne väikest puhkust, oli õues justkui kevad, päike paistis, oli parajalt soe. Kuid, nüüd paari päevaga, taas talv on käes. Lumi maas, külmatuuled ka. Taas pildistan ning kirjutan. Jõulud on imeline aeg ning seda rõõmsam kui lumi taas maas. Puhkus ka vahel hea. Kuid hobi samuti rõõmu toob. Seega taas rõõmsad ning toredad pildid ning loomulikult jutud. Mõnusat peagi saabuvat jõuluootust ning kindlasti kallistusi ning toredaid hetki.



Fotod: 20.12.2021, Kose-Uuemõisas.


17.12.21

Mõneks päevaks


                                                                                Mõneks päevaks


Mõneks päevaks, mõneks - natukene puhkust. Natukene blogist eemal. Natukene ei jõua ehk pildistama, selleks et taas varsti jälle tuua Teieni parimaid lugusid ning loomulikult fotosid nii lindudest, maastikest, lemmikloomadest ja paljust muust. Vahel on puhkus hea! Vahel on tore olla lihtsalt chill!

Piltideni!Lugudeni!




Fotol: Ferdinand, hobune päris mõned suved tagasi.