29.11.21

Kass


 Kass

Ei suuda rääkimata jätta taas kassidest. Kõik kassid on võrratud. Pole vahet nende karvavärv. Kassid vajavad samuti sooja tuba, head toitu ning pugeda voodisse jalgade juurde kerra. Kassid on tõeliselt stressimaandavad lemmikud. Kassid väärivad armastust. Kassid on väga toredad kaaslased. Kass tänab alati oma pereliikmeid suure hoolitsuse eest nurru lüües. Kassidele meeldib samuti ka värske õhk. Kassid on hiirepüüdjad. Ning kassid on toredad. Kassid on võrratud. Ei väsi iial kassidest rääkimast. Pildil meie pere kiisu, Nurri.





Fotod: 29.11.2021, Kose-Uuemõisas


Täitsa tore lumi


 Täitsa tore lumi

Täitsa tore, lund nii palju juba maha tulnud. Meie koer nii ootab igal aastal lund. Vähemalt praegu on koeral lumest suur suur rõõm. Ainult jookseks lumes. Ainult kelk veel vajalik. Kelgutamine on tore isegi täiskasvanutele, miks mitte tuua välja oma lapsemeelsus. Igaljuhul on lumi tore. Ning miks mitte teha üks tore sõbrake Lumememm. Ja kes vähekenegi jaksab, siis ehk saab suusad juba alla panna ja teha mõni tiir. Talv on. Lumist päeva!


Fotod: 29.11.2021, Kose-Uuemõisas

28.11.21

Talvine


 Talvine

Vahel pole ehk sõnu vajagi. Jagan pigem Teiega, kauneid lumisemaid Kosel tehtud fotosid.
Kaunist pühapäeva!





Fotod: 28.11.2021

Esimese advendi puhul


Esimese advendi puhul


Esimese advendi puhul tuli kaunis sinitihane taas tervitama. Usun,et sinitihane on lind, kes sobib väga ilusti lumisemasse talve võlusse. Soovides kõike kaunist talveajal.



Fotod: 28.11.2021, Kose-Uuemõisas



 

Aeg


 Aeg

On kätte jõudnud kõige kaunim aeg. On kätte jõudnud aeg, kus istuda vaikselt. On kätte jõudnud aeg kus meenutada. On kätte jõudnud aeg rahule. On kätte jõudnud jõulu ootuse aeg. On advendiaeg.
Sellepärast, oleks tõeliselt tore ning mõnus aeg olla oma parimate mõttetega, luua kauneid kaunistusi enda ümber, kallistada kasvõi võõrast.  Tunda õrnust õrnemate suhtes. Süüdata üks küünal ning soovida üks tore jõulusoov. On tõeliselt karge ning kaunis aeg. Jõuluootus on ilus ootamise aeg. Jõuluimed sünnivad. Lastekilked on alati. Ning kaunimad jõulupalad on metsapuude kohinas. Parimad jõulupalad on kirikukellades. Parimad jõulusalmid alati meeles. Tõeliselt toredat advendiaega. Advendipuhuks jagan Teiega kallid jälgijad kauneid fotosid kaunist kodukandi pargist. Tänagi õues talvehõngu.



Fotod: 27.11.2021, Kose-Uuemõisas

27.11.21

Jäätunud viljad


 Jäätunud viljad

Vapustav oli näha külmunud ning natuke närtsinud vilju. Mõni oli ainuke, võib olla ehk ka viimane. Ilusasti kaunistasid vilju jäätunud kristallid. Mulle täitsa meeldis. Omapärane kaunis vaatepilt.



Fotod: 27.11.2021, Kose-Uuemõisas

Tõeliselt talve moodi


 Tõeliselt talve moodi

On tõeliselt juba talvemoodi. Parajalt karge. Parajalt külm. Tõeliselt võttis põsed punaseks.  Ning ilma kinnasteta oli kätel veidike külm. Kuid tõeliselt mõnus. Siiski vaikselt saabub jõuluaeg. Ning tõesti on tunda talve moodi hõngu. Piisavalt libe. Piisavalt krabisevad murul olevad puulehed. Tõeliselt talve moodi.


Fotod: 27.11.2021, Kose-Uuemõisas


24.11.21

Joonistus: Linavästrik


Joonistus: Linavästrik


Seekord joonistasin rohkem detaile. Seekord tegin enda foto järgi linavästriku. Teatavasti, eriti suvel on linavästrik tuntud lind, kes isegi koduaias ringi keksib. Ühesõnaga, harjutan veelgi ja veelgi,et paremini joonistada. Loovus on hea ning miks mitte jagada neid tõesti Teiega, kallid jälgijad. Joonistamine nagu ka pildistamine annab väga hea tunde. Teen mõlemit meeleldi, teen mõlemit  sest mulle meeldib. 

Joonistus: 24.11.2021

23.11.21

Alati on valgust


 Alati on valgust

Kuigi vahel tundub,et ümberringi on kõik pime siis tegelikult on alati valgust. Valgust on igalpool, ei ole vajalik näha ainult pimedust. Valgust väärime me kõik. Kogu raskus kaob. Nagu öeldakse, iga tunneli lõpus on valgus. Imeline valgus. 

Fotod: 23.11.2021, Kose-Uuemõisas

Ja tali tuligi


 Ja tali tuligi

Hommikul sadas kerget lund ning maalapp oli valge. Täitsa mõnus. Tekkib vaikselt juba talvemeeleolu. 
Mõnus kuma, natuke külm, täielikult mõnus.Talveidüll. Mõnusat talvisemat päeva!


Fotod: 23.11.2021

22.11.21

Taas üks joonistus: Unistustes


 Taas üks joonistus: Unistustes

Enne, joonistust oli pildil tegemist, suviti põõsastes sädistava linnuga. Kuid, mina leidsin,et teen temast nagu unistuste joonistuse.Nagu unistused on sinakad, vahel ka pilvised, vahel laulvad ning vahel mõtlikud. Siiski, tuleks ehk tegutseda kohe ja praegu muidu võib linnuke siiski ära lennata ning unistused võivadki jääda helesiniseks unistusteks. Seega kui unistada millestki, võib olla tuleb näha selle nimel ka suurt vaeva ning tegutseda selle nimel kohe ja praegu.  Kindlasti on, see seda väärt. Sest unistustel on kombeks täituda. Sellepärast me ju unistamegi. 


Joonistus valmis: 22.11.2021

Järgmine mänguasi: Karupoeg Puhh


 Järgmine mänguasi: Karupoeg Puhh


Üks tore tegelane on populaarne koos oma vahvate sõprade ning lugudega : Karupoeg Puhh! Olgu särk pole tal ka õieti seljas ning tuli õues ka natuke lund. Kuid Puhh on ikka vahva sell.


Foto: 22.11.2021

Inglid


Inglid

Hetkel, ei soovigi rääkida lähemalt inglitest kui olenditest. Hetkel soovin rääkida rohkem kogumisest. On inimesi, kellele meeldib koguda. Lapsena kogusin ( meenutades )marke, kommipabereid jpm. Kuid palju aastaid olen kogunud Inglikujusid. Kogumine on selline huvitav teema ning see on põnev. Lisaks sellele on kujud kõik nii erinevad, kaunid ja armsad. Ütleme nii,et kujusid on palju kogunenud. Kogumine tekkitab ehk ka elevust. Need kellel on ehk kogumise kogemus millegi asjade suhtes, siis see ehk aimab millest räägin. Kogumisasju pole kunagi liiga palju või liiga vähe. Alati on siiski ka ruumi kuhu oma kogumik paigutada. Hetkel olen pildistanud paari inglikuju, kuid need on ainult paar,
kuid tegelikult on neid palju palju  rohkem. Mis peamine, mulle meeldivad! Ilusad kas pole?!



Fotod: 22.11.2021

 

21.11.21

Taas üks joonistus: Hakk


 Taas üks joonistus: Hakk

Kuna täna ei jõudnudki pildistama, siis kuna õhtupoolik käes, siis miks mitte teha üks tore joonistus. Seekord tegin joonistuse Hakkist. Taas oma foto järgi nagu ikka. Teadagi Hakk on üks ülimalt huvitav lind ka pildistades. Tihti kohtab neid nii linnades, alevikes. Iseenesest ilmekad ja omapärased vareslased.

Joonistus: 21.11.2021

20.11.21

Hämmastav


 Hämmastav


Kui hommikul pildistasin kuud, mis tõi taevasse sõnumeid. Siiski, veel veidi hiljem pildistasin päikest, mis samuti loob justkui taas sõnumeid. Kohati, päike loob laua põletavaid sõnumeid.  Ilmselt ongi vaja laupäeva tuua ilmsiks põletavamaid sõnumeid. Lisaks, sellele on pilt omapärane ja huvitav nagu päike isegi. Päike,annab sooja, valgust,kuma, heledust. Talvel samuti eredust. Nii päike kui ka kuu on huvitavad. Tekkib, küsimus kui ligidale on võimalik päikesele saada? Ja, kas tõesti kuu taga on võimalik ära käia? Toredat laupäeva tõesti!


Fotod: 20.11.2021

Peitusemäng


 Peitusemäng


Tundub, et lindudele meeldib samuti peitust mängida. Nagu lastelegi. Ka rasvatihane arvas, ilmselt et ma ei märganud teda. Kuid siiski. Peitusemäng on põnev, keegi ei näe mind. Lindudel on samuti lõbus mängida, sealhulgas ka peitust. Otsi vaid üles. Ega mind tõesti ei märgata. Seega igasugune mäng on lõbus, arendav ning naeratama panev.Tegin lõbusast, peitustmängivast tihasest toreda pildiseeria.



Fotod: 20.11.2021,Kose-Uuemõisas

Taevalaotus


 Taevalaotus

Taas, hommikul õue vaadates, paistis veel pilvede vahelt kuu. Natuke pime, natuke hämar. Kuid, tundub pildilt, justkui kuu joonistaks taevasse sõnumeid. Taevalaotusse. Lihtsalt, taevas on palju sõnumeid. Lihtsalt huvitav. Lihtsalt põnev, mida kõike taevalaotusesse meile kirjutatakse. Tasub, ainult lugeda. Nii, kuu ütleb samuti oma sõnumeid. Helget laupäeva!



Fotod: 20.11.2021, Kose-Uuemõisas

19.11.21

Hommiku valgus


 Hommiku valgus

Hommikuti, on veel mõnda aega päris pime. Kuid tänava valgustused kumavad, hommiku kodutuled samuti. Ning, ülitore on näha autotulesid, tööinimesed hakkavad vaikselt tööle sättima , enne veel kraabitakse auto esiklaase, kuna on olnud öökülm. Päris krõbe külm. Kuid siiski veel ilma lumeta. Siiski november veel ning varsti juba advendiaeg. Lumi kus sa oled....Siis saaks veel lumelabida ka kätte võtta või isegi teele kaasa võtta. Fotod pildistatud ( vara )hommikul, kuskil 6.30





Fotod: 19.11.2021, Kose-Uuemõisas

18.11.21

Üks tore joonistus rasvatihasest


 Üks tore joonistus rasvatihasest


Täna leidsin samas natukene veelgi aega lõpetada oma pooleli olev joonistus. Võttis aega, aga siin ta on. Rasvatihane oma iluvõlus. Joonistasin ja meisterdasin ikka ja jälle oma tehtud foto järgi. Talvelinnud on huvitavad. Ning rasvatihane on üks levinuim ning tuntuim talvelind. Seega söögimajade juures on neid kindlasti lihtne kohata.

Joonistus: 18.11.2021

Leevike


 Leevike


Eile olid samuti leevikesed kohal taas. Nii ka täna. Tegin ka eile pilte, kuid kahjuks juhtus piltidega väike äpardus ning ei saanud neid enam taastada. Kuid õnneks olid taas täna leevikesed kohal. Tegin uued pildid. Igaljuhul on majaümber linnulaul valju. Ilmselt on jahedam ning linnud otsivad rohkem toitu, selleks et karmem talv üle elada. Isa leevike on väga kaunis lind. Ning tundub,et natuke söögipoolist on juba noka vahele pistnud. 


Fotod: 18.11.2021, Kose-Uuemõisas

16.11.21

Järgmine mänguloomake: Husky


Järgmine mänguloomake: Husky

Ma pole õnneks lubadusest taganenud. Vahel tundub,et mänguasjadel on ka hing sees. Antud pehme koerakesel on  palju palju sõnumeid edasi anda. Iseenesest, on neid koguni kaks. Kuid, mis peamine, kõige lemmikum üldse. Ning sõnum on soe, rohkelt armastust, ustavust ning ohtralt kallisi, mängulusti ja kilkeid.


Foto: 16.11.2021

 

Tee


 Tee


Ees on tee. Ees on rada. Ees on rohelust. Teid on erinevaid. Teid on võimalik sillutada. Teid on võimalik murda. Teid valime me ise. Tee on alati olemas, mida käia. Tee, võib olla ka ringiratast. Valik on meie. Vahel on vaja ületada ka sild. Aga, ka teel on erinevad suunad. Valik on taas meie endi teha. Kuid olgu, siis tee, mida valime: õnnelik, rahulolev, asjalik, mitmekülgne, seikluslik, julguslik ning täis tingimusteta armastust ning siiski ka töökust ning haridust. Ning kõik, keda teel kohtame - olgem siis alati sõbralik, vastutulelik ning kui on vaja abi, siis aitame heasüdamlikult. Seega, kõik teed ning sillad on lahti ning valik on meie.


Fotod: Novembris, Nii Kosel kui ka Kose-Uuemõisas

15.11.21

Külm saabus


 Külm saabus


Külm saabus täna hommikul. Puud olid pisut härmas. Autot, oli vaja hommikul soojendada. Hingeõhu kaudu tuli auru. Põsed said punaseks. Kui kindad ära võtta siis näpistas külm ka sõrmi. Kuid täitsa mõnus. Nüüd, jääb veel oodata päriselt lund. Antud pilt on tuntud linna ääres pildistatud.  Vahel, midagi teistmoodi.

Foto: 15.11.2021, Peetri

14.11.21

Maagiline


 Maagiline

Maagiline november. Maagiline ilm. Maagiline päev. Maagiat on tegelikult igalpool ning tegelikult on seda lihtne märgata. Maagia on juba see, kui leiad ilu väga lihtsatest asjadest. Lihtne on samuti väga väga ilus. Lihtne olla on võrratu. Lihtne olla on ehk isegi ebanormaalne. Kuid, mis või kes on normaalne? Meil kõigil on kindlasti,  midagi erilist, mis ei tundu võib olla normaalne kuid, kindlasti on meis kõigis seda väga erilist poolt: kas anne, kas välimus, kas olek või hoopis suhtumine inimestesse, elusse, maailmaasjadesse. Kõik on tegelikult lihtne. Ning lihtsuses ongi maagiat. Ning see ongi ehk ebanormaalselt võrratu. Sest me oleme eriliselt võrratud. See ongi maagia!



Fotod: 14.11.2021 Kose

Mõttepaus


Mõttepaus

On, hea hetkeks võtta üks mõttepaus. Mõttepaus on vahel hea. Teha vahel lihtsalt väike restart. Selleks, et jaksata jälle. Vahel, on hea teha üks mõttepaus ning lihtsalt olla. Lihtsalt niisama. Ja ei peagi midagi erilist tegema. Lihtsalt olla ja teha üks paus. 



Ning, mõeldes ka isadele siis usun,et ka neile kulub vahel ära väike restart, puhkus ning kvaliteet aeg oma pereliikmetega.


Foto: 14.11.2021