31.10.21

Vaataks kaugemale


 Vaataks kaugemale


 Tihti võiksime vaadata kaugemale, mitte ainult oma nina alla. Vahel võiksime vaadata asju laiemalt. Vahel võiksime lihtsalt vaikides vaadata kaugemale ning mõelda ainult häid mõtteid. Kui me vaatame ainult oma nina alla, siis seal kaugel jäävad huvitavad asjad nägemata. Võib olla kaugemale vaatamine on kasulik. Võib olla, ei ole olemas ainult ühte vaadet võib olla neid on rohkem. Muidugi kõigeparem vaade on see, mis tekkitab hea meeleolu ning öelda, kas see tõesti ongi kõik nii rahulik, vaikne või isegi väga kaunis?!

Foto: 30.10.2021

Orav


 Orav


Hakates liikuma pargi poole, siis külapoe juures puuotsas oli orav, kes rahulikult omaette käbi nosis. Ei teinud ta eriti välja liikuvatest inimestest ega ka minust kui pildistajast. Tegingi toredast loomakesest mõned pildid ning läksin ise pargi poole. Ei tea, kaua ta veel ei lasknud end ümbritsevast segada, tagasi tulles igaljuhul polnud oravakest enam näha. Igaljuhul rõõmus kohtumine!





Foto: 31.10.2021

Sinitihane (Parus caeruleus )


Sinitihane (Parus caeruleus )


Sinitihasega taaskohtumine. Juba varem neid ilusaid linde jälginud suure huviga,siis nüüd toimus pargis rõõmus taaskohtumine. Väga huvitav oli vaadata lindu toimetamas. Eemal paistis neid isendeid veelgi. Ilusa lauluviisiga linnud. Ning kui kohtan taas, pildistan neid kauneid linnukesi jälle.

Foto: 31.10.2021

 

Pasknäär (Garrulus glandarius)


 Pasknäär  (Garrulus glandarius)


Pasknäär on selline huvitav lind. Kuulub samuti minu teada vareslaste sugukonda. Olen kuulnud, et pasknääri kutsutakse nö metsa politseiks. Pasknäär siis tõenäoliselt hoiab korda, selleks ilmselt et teised linnud liiga üle kätte ei läheks. Pasknääri häälitsus on samuti päris vali ning terve park või metsa ala on  pasknääri häälitsusega kosta, selline kõva krääk.  Huvitav lind on tõepoolest, tore oli ülehulga aja just pasknääri kohata.


Foto: 31.10.2021

29.10.21

Halloween


 Halloween

Kohe kohe on käes huvitav öö ehk halloween. Ma siis üritasin ka luua pildi vastavalt teemale ehk halloweenile. Õudne võib vahel siiski olla, kui seda lihtsalt liiga tõsiselt ei võtta. Õudusfilme võib siiski ka aegajalt vaadata, kuid  hirmuäratav võib olla kellegile miski muu kui see mis iseendale. Tähtis on see, et isegi õuduse ajal, oleks oskust naeratada ning iga õudne lõpp on millegi uue algus. Head saabuvat halloweeni!


Pilt valmis 29.10.2021

28.10.21

Udune hommik


 Udune hommik

Suhteliselt varahommikul oli korralik udu. Niiskust on päris palju, õhk jahe. Päris ilus. Lihtsalt udune. Hämar. Rattasõit. Ning punased jahedad põsed. Seda kõike iseloomustas oktoobrilõpu hommikune ilm. Hall,udune ning tegelikult idülliline. Isegi park on kattunud udulooriga. Ning mõned puud isegi lehtes veel. Täielikult kaunis!




Fotod: 28.10.2021

27.10.21

Otsides toidupalakesi


 Otsides toidupalakesi


Rasvatihaseid on päris palju näha. Ilmselt juba otsivad rohkem toidupalakesi. Rasvatihased laulavad igal hommikul ilusaid lauluviise.  Toidupalakesi leiavad nad hetkel veel päris palju ise loodusest. Karmimal talvel külastavad, aga hea meelega toidumajakesi. Rasvatihased akna taga sädistamas ning pekkikuubikuid nokkimas on päris tore ja mõnus vaatepilt. Rasvatihased on meile enamikele vägagi tuntud linnud. Toidupalad, on neilegi vajalikud, on siiski paiksed linnud. Rasvatihased kodu ligidal tuletavad siiski ka meelde, et pole ehk see lumi ja talv enam kaugel. Siiski toidupalad on ahvatlevad ning toidupalakesed täidavad kõhtu ning lisaks ilus lauluviis on samuti kõrvu paitav. Ning ilusa suure kollase kõhu nägemine toob alati rõõmu rohkesti.


Foto: 27.10.2021

26.10.21

Taeva ja maa vahel


 Taeva ja maa vahel

Mis oleks, kui ripuks taeva ja maa vahel. Mis oleks, kui oleks justkui langevarjur. Lihtsalt hõljuks. Ei tunneks muret mitte millegi pärast. Eriti veel kui ei oleks probleeme, muresid. Kas siis oleksime rahulikumad ning õnnelikumad. Iseenesest, kui on mure või probleem siis tavaliselt on nendel siiski olemas ka lahendused. Mõned mured või olukorrad võtavad vahel lihtsalt aega kuid ehk on kannatlikus see, mis lahendab raskeid ja võib olla halbu olukordi. Võib olla pole ainult ühte lahendust võib olla neid rohkem siiski, on just oskus olla kannatlik, mis lahendaks palju probleeme. Aga kui lihtsalt hõljuks maa ja taeva vahel nagu antud ämblik, siis kas tekkib samuti hirm, et kukkume alla ning ongi kõik. Hirm ongi see, mis ei lase loomulikult ning selgelt uskuda, sest tegelikult igale probleemile on lahendus ning usk on see, mis viib alati edasi. Kui, vaid kannatlikus ning usk meie enese sees oleks see, mis oleks kõige tugevam jõud. Sest usku, ei saa meilt keegi ära võtta ning kannatalikus on samuti vajalik, selleks et mitte miski ei kesta igavesti. Igale olukorrale on lahendused ning lihtsalt oskus oodata ja olla kannatlik on oluline.


Foto: 24.10.2021

24.10.21

Lepatriinu (Coccinellidae)


 Lepatriinu (Coccinellidae

Kuigi on päris hilisügis, siis millegi pärast on veel looduses näha selliseid liike, keda ehk oleme harjunud rohkem soojemal ajal nägema - kevadeti või suvel. Üheks nendeks, keda täna pargis käies kohtasin oli lepatriinu. Ilusti varjus end niiskuse eest lillelehe all. Ilmselt selletõttu,et niiskust on meeletult palju ning süüa veel ehk leiab. Teadagi antud lepatriinu otsib kõhutäieks lehetäisid. Samas võis lepatriinu lihtsalt otsida veel taimenektarit. Igatahes tasub ikkagi jälgida loodust, kuna sügis on imselt soodne putukatele kuna suurem külm ja lumi pole veel saabunud. Värske õhk on ka mõnus




Foto: 24.10.2021




23.10.21

Laululind


 Laululind

Elas kord üks laululind. Ta laulis nii öösel kui ka päeval. Alati oli laululinnul uus noot, uus viis, uus rütm. Kord laulis ta kurba nooti, kord laulis ta rõõmsat nooti. Iga laul, mida ta laulis jõudis inimeste südamesse. Iseenesest tõi laululind samuti ka sõbrad kokku, selleks et koos laulda ning tunda end hästi. Lauluviise on tõesti erinevaid, kord ballaadilik, kord tantsulik kuid miks mitte ka rokkilik. Laululind laulab siiani. Kosta on laululindu alati. Isegi kui teda alati näha ei ole, laulab laulind ikkagi meie hinges edasi.

Joonistus valmis: 23.10.2021

22.10.21

Musträstas (Turdus merula)

 


Musträstas (Turdus merula


Musträstas on reede õhtupoolikul saabunud vaatama tormist ilma natuke kõrgemalt. Isegi, kaunil linnul oli raske püsida kuuseokstel. Kuid siiski natukene pidas vastu ning lendas siis oma teed. Teadagi must rästas on oma ilusa kollase nokaga ja musta sulestikuga väga ilus lind. Kui musträstas maapinnal liigub siis ta nagu tantsiks, selleks et pöörata tähelepanu oma kallimale ehk siis teevad oma pulmatantsu. Seega siiski reede õhtu, miks ka  mitte teha üks tore tants.Ning seal kus tormi ja tuult sealt tuleb ehk ka toredaid tubasemaid vestluseid, miks mitte ka mõni tore lauamäng. Ning siiski natuke muusikat ja tantsu on ikka lubatud. Ning peale tormi tekkib alati vaikus ning taas päike paistab. Ilusat reede õhtut!


Foto: 22.10.2021




21.10.21

Kes või mis


 Kes või mis

Oleks justkui hunt kuid ehk siiski koer. Iseenesest ulub nagu hunt. Iseenesest valvab oma konti ning uriseb kui soovib keegi teine ära napsata. Samas kui vaja võib nuuskida nagu koer. Samas võib olla tal karjainstinkt suur. Samas austab oma karja nagu hunt. Samas valvab nõrgemaid nagu koer. Kumb ta siis on?  Samas kui magab siis näeb und ning häälitseb kaasa. Samas sügab end ning ajab karva. Kuid siiski kas on siis hunt või koer? 


Joonistus valmis 21.10.2021

19.10.21

Täiskuu valgus


Täiskuu valgus


On taas täiskuu. On taas täiskuu valgus. Täiskuu on huvitavalt põnev aeg. Igaleühele ehk mõjub täiskuu erinevalt - kuid täiskuu on siiski kord kuus. Eemal ehk uluvad hundid. Eemal on kuulda vilisevaid puid. Kuid täiskuu valgus paistab, kasvõi korraks enne kui pilved taas teda katavad. Imelist täiskuud.Imelist õhtut!



Fotod:19.10.2021
 

Joonistus taaskord


 Joonistus taaskord


Vahel on tõesti rohkem tubaseid toimetusi ning alati ei jõua pildistama kuid kui vähegi jõuan ja saan, loon midagi muud. Joonistamine on samuti lõõgastav ning tore tegevus. Joonistan siiski ise. Pildistan ka ise.
Nimetan joonistust enda pildi järgi nokitsemiseks. Nokitseda millegi huvitava kallal, siis kuidagi saab süveneda kasvõi mõneks ajaks iseenda maailma. Ning miks mitte jagada, oma maailma ka teiega kallid lugejad.


Joonistus valmis: 19.10.2021

18.10.21

Mustvalge


 Mustvalge

Vahel tundub elu justkui mustvalge, nagu polekski värve. Kuid tegelikult on siiski värvid olemas ka mustvalge taga, kuna tegelikult oli pilt algselt siiski värviline. Elu võib olla vahel mustvalge, tühi ja hall, kuid ehk on see kõigest mask ning tegelikus hoopis teine. Tegelikuses on siiski nii palju värve. Samas hall pole ka alati halb, hall on unikaalne, hallil omad varjundid. Tumedast hallist võib saada valge -valge on samuti värv. Valge on puhtuse ja selguse värv. Ning mustvalgelt võib paista tegelikus. Iga värvi toon on ilus ning toob alati oma varjundeid...






Foto: 17.10.2021, Kose

17.10.21

Need tuttavad rajad


 Need tuttavad rajad

Need rajad ning künkad on tõepoolest tuttavad. Neid radu sai käidud, neid radu sai nähtud. Siiani need rajad meeles. Siiani nendel radadel on puud kõrged. Siiani lendavad nendel radadel linnud. Ja nendel radadel on see karge tuul, õhk ning ka vesi. Nendel radadel kõndides on võimalik jõuda ka veekoguni. Need rajad on tuttavad ning alati loovad häid mälestusi. Siin olen käinud.Siin olen olnud. Ja siiani vahel naasen neid tuttavaid radu vaatama ning nendel taas kõndima ning alati meeles ainult head mõtted.



Foto: 17.10.2021 Alavere

Helgem pühapäev


 Helgem pühapäev

Hommikul, oli pühapäevasel päeval päris sajune ning sombune. Kuid lõunapaiku käies natuke ringi vaatasin,et päike oli väljas, taevas sinine, ainult mõned uhkemad pilved olid. Kuidagi kuldse torniga kirik, tekkitab samuti tunde helgemast pühapäevast. Kirik ongi helge. Pühapäev ise on mõnus päev. Pühapäeval küpsetatakse hommikuti pannkooki. Pühapäeval on ka saunaõhtu. 

Seega helgeid mõtteid, toredat tuju ja Esmaspäevast hakkab taas tore ja tegus töönädala algus. Mõnusat pühapäeva õhtupoolikut!




                                             Foto: 17.10.2021, Kose

15.10.21

Taevasse kirjutatud


 Taevasse kirjutatud



Oli pime, sajune õhtu. Oli päris tuuline. Vaadates rõdul õhtu valgustusi ning eemal paistis ka peagi täiskuuks saav kuu. Siiski on taevasse midagi ka kirjutatud. Selles suhtes, märgid on need meie elus. Järelikult kuskil keegi, soovis midagi öelda. Mida rohkem, me ehk paneme tähele märke oma elus,seda rohkem kaitstununa me end tunneme. Need märgid võivad olla ka pisiasjad - kuskil väike suleke, mingi huvitav leid kuskilt, või tõepoolest kirjutatakse kasvõi taevalaotusesse kirja teel. Need märgid on päris olulised ja neid tasub tähele panna ning meeles pidada. Taevasse kirjutatud sõnumid on alati head, taevalikud ning tähelepanu väärsed. Seega, oled ka pannud seletamatuid märke tähele? Kas need märgid on hoiatavad või toetavad?  Tõesti võib taevast saadetud sõnumeid tähelepanna ning neid kuulata. Kas pole mitte valguse sõnumid  taevasse kirjutatud ning need märgid on ainult hetkeks..



Fotod: 15.10.2021






.





.

14.10.21

Udune hommik


 Udune hommik

Hommikul taas koeraga õue minnes, oli korralik niiskus ning udu. Kella aeg oli varane. Lihtsalt selline tunne nagu vaikus hetkeks kattis maad. Langenud puu lehtedel oli näha väikest härmatist. Kas tõesti esimesed öökülmad hakkavad saabuma! Igati mõnus paks udu kattis igatahes maad ning ega eriti kaugele polnud midagi näha. Looduses on hetkel päris palju niiskust, ikka selleks et minna vastu talvele. Udus eemal laulsid ka rasvatihased ning kusagil veel tegid hakkid oma häälitsusi. Udune hommik oli täitsa huvitav ning päikese kuma paistis samuti uduloori tagant. Täielik idüll.




Fotod: 14.10.2021


13.10.21

Loodus justkui...


 Loodus justkui...

Loodus justkui joonistaks ise. Loodus justkui maaliks ennast ise. Loodus justkui olekski suur kunstnik ise. Tõepoolest kuidas loodus ise maalim end. Kuidas see lihtsalt võimalik? Sellepärast mulle loodus meeldib, et vahet ei ole kas ilm on porine, vesine, jahe. Vahet ei ole isegi kui enamik puulehti on juba langenud, siiski varsti talv tuleb. Kuid loodus maalib end alati - igal aastaajal, iga ilmaga, igati võrratu.
Kas siis loodus pole imeline kunstnik? Ainulaadne ning kordumatu. Kordumatu loodus justkui kirjutaks ka taevalaotusesse erinevaid joonistusi. Imeline! Lisaks igal natukese ajahetkel maalib loodus uuesti ning erinevalt! Super!


                                       

                                  Fotod: 13.10.2021 ( paari minut tagant tulid pildid erinevad, imeline kunstnik meie loodus )

12.10.21

Head õhtut!


 Head õhtut!


Kaunis isane leevike oma kauni punase kõhuga, soovib head õhtut! Olgu õhtu mõnus, rahulik ning turvalist töölt koju saabumist. Õhtu on mõnus ning hubane. Väike tassike sooja teed ning mõnus on olla.
Leevike on ilus alati, isegi kaunil sügisõhtul. Head õhtut!


Foto: 12.10.2021

Need sinised silmad


 Need sinised silmad


Need sinised silmad on ilmekad. Need sinised silmad jutustavad kavalalt. Need sinised silmad naeratavad.
Sinised silmad on väga kaunid. Huvitav,et hakkidele on antud sinakad silmad. Iseenesest on nad koguaeg hommikuti olemas ning alati valvel. Kuid need sinised silmad on nii kaunid ning jutustavad häälekalt toredaid ja vahvaid lugusid. Ning peitust oskab antud lind samuti mängida - usun,et ka lindudel on oma mänguaeg - mäng õpetab ning arendab. Need sinised silmad on kohe eriti silmapaistvad....


Foto: 12.10.2021

Kui ei tule öösel und...


 Kui ei tule öösel und


Kui öösel ei tule und, siis teha üks korralik kohv ning vaadata ilusaid linnatulesid. Öösel ikka juhtub,et ei saa magada või lihtsalt kuidagi unetu. Olen kuulnud,et öös on asju. Tõepoolest, oligi öösel kuulda kastanimunade potsatusi, kuskil kräunus kohalik kass, kausagil oli kuulda isegi inimeste juttu. Tõesti öös on palju huvitavat - lihtsalt kui ei tule und siis polegi muud, kui jäädvustada öiseid hetki. 


Foto: 12.10.2021 kell 03:40 varahommikul

11.10.21

Veel üks lilleõis


 Veel üks lilleõis


Sõites natuke ringi ning vaadata ümbrust, avastasin et üks ilus lilleõis särab ja kaunistab ümbrust, nii ilusti. Võib olla pole välimus kõige viisakam kuid oma ilu on õiekesel siiski. Mulle tuleb antud lilleõiega, seoses silmade ette vananemine. Vananemine ehk kulgebki sarnaselt kuid särada, lõhnata võime me alati. Särada on vajalik selleks, et me oleme erakordsed nagu antud lilleõis. Lilleõis teeb nii palju pingutusi,et tuua veelgi rõõmu ning öelda,et vananemine on väärikas ning särada võime me alati ning igavesti, isegi siis kui kortsusid natuke juba rohkem on. See on elutsükkel. Sära ei võta meilt miski, head lõhna ka mitte. Ning oma lähedastele toome me alati rõõmu ja eelkõige iseendale, sest iseennast tuleb kõige rohkem tunnustada ja austada. Las, siis veel üks lilleõis toogu rohkelt õnne, rõõmu, usku ning sära.



Fotod: 09.10.2021 Viskla 

Pihlapuu


 Pihlapuu


Pihlapuu marjad on tumepunased. Pihlapuu marjad on küpsed. Pihlapuul pole enam lehti.
Pihlakas annab märku, et sügisene ilm muutub jahedamaks, kargemaks ning ehk on oodata varsti esimesi öökülmasid. Pihlakast noppivad veelgi toitu leevikeste paar. Olen kuulnud, et pihlakat tasub istuda ka koduõue. Pihlakas on toidupalaks lindudele. Pihlaka mari on kasulik endalegi. Ilusat rõõmsat päeva!




Foto: 11.10.2021

10.10.21

Hallrästas (Turdus pilaris)


Hallrästas ( Turdus pilaris )


Hallrästad olid samuti kohal. Isegi gruppina. Olid nii lähemal kuuseotsas kui ka kaugemal kaskede okstel. Hallrästase kädiseva hääle tunnen kaugele ära. Hallrästas on sellised suuremad, huvitavad pruuni kirju sulestikuga. Mulle nad meeldivad, suht tihti märkan neid. Ilus, suurem lind, kes alati aukohal parkides. Huvitav maailm on lindude maailm. Linnud on kõik huvitavad, ilusad, omapärased ning vajalikud. Jääkski neid pildistama..




Fotod: 10.10.2021

Leevike (Pyrrhula pyrrhula)


 Leevike ( Pyrrhula pyrrhula ) 

Leevike on väga väga kaunis lind. Ikka teatakse leevikest tema suure punase kõhu järgi. Leevike kuulub vindiliste sugukonda. Mina avastasin neid vahtra puu otsas, mis on lehtedest päris hõredaks jäänud. Igaljuhul, oli neid isegi rohkem kui üks. Isasel linnul, ongi ilus punane kõht, emaslind aga pruunikas ja tagasihoidlikum nagu naised ikka. Huvitav, oli see,leevikesed olid ametis seemnete söömisega ja ei teinud väljagi,et mina kuskil kaameraga neid pildistan, võiks öelda et lausa nautisid seda. Leevikese laul on vaiksemat sorti, kuid pole hullu, silmapaistvad on need kaunid linnud igaljuhul. 



Emane leevike


Isane leevike


Fotod: 10.10.2021



08.10.21

Minu joonistused


Minu joonistused...


Minu joonistused on teine valdkond milles ma üritan olla loov. Ma joonistan ja vorbin oma joonistused ise ning lasen oma vaistul lennata. Kuid fotograafia meeldib ka väga. Siis taas antud pildile tegin oma linnufotost uue kuue. Oeh! kohe näha, et on taas reede ning elu on fantastiline! Chill!


Joonistus enda fotost valmis 08.10.2021

07.10.21

Ärgates


 Ärgates


Oeh! Kuidas mulle ikkagi hommikud meeldivad. Vaadata vaid väga kaunist taevast ning päikest ning mõelda ainult kõige paremaid ja helgemaid mõtteid, aurav kohvitass käes. Usun,et selline taevas äratab küll üles ning ütleb: Tere hommikust! Täna tuleb üks armastuserohke ning kaunis päev! Imeline! Armastus on võimalik. Armastus ongi see, mis paneb särama. Armastus on kaunis. Ilusat armastuserohket päeva! Hommik helge!






Fotod: 07.10.2021