29.07.21


 Õppimine



 Öeldakse - inimene õpib koguelu. Koolis omandame me teadmisi ning tarkusi. Edaspidi, ilmselt elu õpetab kõige rohkem. Muidugi varem õpitu on elus vajalik, selleks et tulla paremini eluga toime. Minu vanaema ütles ikka - õpi veel kuni noor oled. See on tarkus, mida kannan siiani kaasas. Koolid on ehk mõneks ajaks seljatatud kuid teadmisi ei saa keegi ära võtta. Edaspidi õpime läbi elu, kes loeb raamatuid, kes uurib ja puurib erinevatest info allikatest, on ka neid kes õpivad päris palju läbi praktika. Edu annab, kõigile igatemoodi õppimine. Nii ka looduses - noored linnud õpivad samamoodi kuidas eluga toime tulla, kuidas hankida süüa, kuidas lennata, kuidas olla arukas. Arukus on igati vajalik, selleks et jääda ellu. Kuigi ütlen ausalt, mina õpin läbi looduse igapäev, igahetk just seda kui palju loodus meile õpetab ning kui ei tea siis tulebki juurde õppida ning praktiseerida. Pildistama õpin ilmselt kogu elu, loodust õpin kogu elu tundma. Mulle meeldib teha asju, mida õpitakse kogu elu ja see põnev. Kui hobi või kirg on põnev siis see ongi ju parim kool?! Sest sellest, ei tüdine kunagi ära.



Õppimine on elulõpuni, sest inimene õpib koguelu...

Foto: 29.07.2021

27.07.21


 Lilled meie ümber..



Lilled on väga kaunid, võimalik mõni õis on kaunim kui teine kuid igal õiel on siiski oma ilu ja võlu.


Käies metsaradadel jalutamas on päris palju kauneid lilli, eriti nö metsalilli. Metsalilledel on päris suur võlu, esiteks on nad päris head meelispaigad erinevatele putukatele, kes nende ilu eest hoolitsevad, teiseks võib olla pole nende õied ehk kõige värskemad kuid oma ilu võlu on neil siiski, kolmandaks nad toovad rõõmu metsas jalutajatele. Ühe suve osa on metsa all õitsvad kaunid metsalilled. Küll on neid nii palju erinevaid nii värvide, õite, kui ka lõhna poolest. Ja alati nende kaunite lillede ümber on palju mesilaste suminaid. Loomulikult kõik lilled on kaunid, olgu need siis roosid, orhideed või isegi saialilled. Igal lillel on oma võlu. Kuid mina, kes ma tihti looduses käin armastan eriti neid metsalilli, sest nemad kaunistavad meie metsi, aasasid, kalda äärseid. Selleks, et õitseda imeliselt kaunilt ning tuua metsa mõnus lillede lõhn.


Metsas kõik, mis kasvab ning õitseb, elab on ülimalt väärtuslik neile kes, metsas elavad, toituvad, kasvavad - hoidkem siis meie kauneid metsi puhtana ja kaunina selleks, et kõigil oleks metsas hea olla ning elada. Mets on väärtus, mida tuleb hoida.



Foto: juuli 2021


25.07.21


 Matkamine


Täna sain üleüle hulga aja minna pikemale matkaringile. Võtsin kaasa koera ja kaamera. Oli nii päikest, natuke isegi tuult, oli sääski, oli parme, kuid kokku võttes koju jõudes tundsin end väga hästi. Matkamine on igati asjalik ja tore ettevõtmine, seiklust saab parasjagu, loodust saab jäädvustada igati, värske õhk garanteeritud ning väga hea ka füüsisele.  Matka võib ette võtta üksi või seltskonnaga. Seekord võtsin kaasa meie Siberi husky tõugu koera. Ning meil oli väga tore.  Soovitan tõesti pikemaid jalutuskäike või koguni miks mitte päriselt matkama minna. Ja tegelikult on liikumine ka hea kehakaalule, mured ununevad ning roosad põsed on alati ilusad. Seega, loodus on fantastiline isegi palaval suvel, seega nautige meie Eestimaa loodust, mis on erakordselt kaunis ning kui veel matkarajale jäävad ka mälestusmärgid, veekogud ja palju muud huvitavat siis miks mitte - see ongi  täielik meditatsioon, selleks et,  tunda end kodus hiljem palju parema inimesena. Ka koer nautis pikka pikka jalutuskäiku ning miks mitte võtta teinegikord sõber kaasa....või kogu perekond. Kaamera kindlasti.















Fotod matkast: 25.07.2021

22.07.21


Imed meie ümber...



Maailm on täis imelisi imesid. Ime on selline, mis võib sündida ootamatult või oodata kauem ning ühel hetkel juhtubki kõige kaunim ime.



Imed on alati meie ümber, iseasi kas me neid ka märkame. Ime on kasvõi see kui väike laps meile kurval päeval naeratab ning see täidab kogu meie päeva, ime võib olla kaunis liblikalend või oleme me ise need imed kellegile teisele kellele toome naeratuse näole. Imed on kaunid, kindlasti täituvad kaunite värvidega - vaadates kasvõi kaunist liblikat, kellele nii palju värve tiibadel. Imed sünnivad tõesti kui vaid uskuda. Vahel juhtub kaunim ime just siis kui seda kõige vähem ootame. Me ise oleme kõige suurem ime, meis on nii palju anda teistele, olla olemas oma lähedastele või kasvõi heasüdamlikult naeratada kodutule ning täita tema päev sellega, et talle lihtsalt naeratasid ja see võib olla tema jaoks ime. Imed on muidugi suured vaatamisväärsused, kuidas kellegile, sest keegi ei tea täpselt kuidas neid omal ajal ehitati või meisterdati. Ime puhul ongi imeline, sest keegi ei tea kuidas see, sünnib kuid kui ime juhtub, siis ollakse maailma õnnelikum inimene. Ehitised, mis on maailma imed on suurimad vaatamisväärsused samamoodi kui minu jaoks näiteks näha hommikul vara lapse säravat naeratust, vaadata ilusat päikese tõusu ning öelda, et ma olen siin ja praegu ning see on veelgi imelisem kui kaunid maailma imed. Kui imed on meis ning neis kõigis omal moel.. 


Sest imed on alati meie ümber, üritame neid siis märgata...




Foto: juuli 2021


 

18.07.21

                                    

Küünla leek



Küünla leek on imeline valgus. Küünla leek on soe, Küünla leek on romantiline



Enamik, meist süütab mõne küünla, olgu see siis millegi märgiks või lihtsalt tekitab hea ja hubase tunde. Kuid minu meelest on küünlaleegi hõng eriti mõnus hingedepäeval, jõulupühadel ning miks ka mitte romantilisel õhtusöögil oma kallimaga. Küünla leeki lähedalt vaadates, tekib rahulolu tunne, täidab südameid, täidab armunud hinged hubase meeleoluga. Romantika õhtus on  armastust ning kallimaga kaunis veedetud aeg koos laual  oleva küünalaleegiga, mis tekkitab armunuis eriliselt õdusa õhtu. Romantika on eriline - seda väärivad kõik armunud paarid ning õdusa õhtu jätkuks, miks ka mitte vaadata koos tähistaevast ning laual jälgida samuti küünla leeki ning samal ajal üks armas suudlus.

Sest, romantika on imeline ja soe nii ka kaunis küünla leek mis tekkitab nii õdusa ja hubase meeleolu


Foto: 16.07.2021

14.07.21


 Kõik on uus..



Kõik on uus nagu igal hommikul tõusev päike toob uue alguse ehk uue päeva. Mõnus on mõelda, kui päike tõuseb, siis algab huvitav ja tore uus päev. Seega olgu, siis see uus päev nii lootust, usku kui ka rohkelt armastust.

Elu on fantastiliselt ilus, kui vaadata aurava kohvi tassiga päikese tõusu ning mõelda, kui tore ja hea päev mul täna tuleb. Igas päevas on samas alati midagi uut - olgu see siis mõni ringreis, uued tutvused või üleüldse uued ideed,mõtted ning vaated oma eluloole. Uus päev särab alati lootusrikalt ning põnevalt. 

Kõik on uus igaspäevas ning päike tõuseb taas..


Foto; 14.07.2021


12.07.21


 Palun vabandust!


Palun vabandust! Millal me suudame sellist head lauset päriselt välja öelda?! Kas siis, kui oleme süüdi ja teinud liiga kellelegi? Kas selleks on kunagi ehk ka liiga hilja? Kas vabanduse palumine annab iseendale ja teisele poole parema tunde ja meeleolu? Vabandada tegelikult pole kunagi liiga hilja ning kindlasti on pärast andeks palumist väga hea meelolu, sest südames on kergem olek. Me enamik oleme kellegi käest südamest vabandust palunud. Isegi vahel kui isegi ei ole süüdi teatud olukorras siis annab siiski, vabandust palumine endale hea emotsiooni ning kergema oleku.Tegelikult palume me vabandust ka lihtsalt selle eest, kui hilineme tööle või poes kui riivame võõrast inimest kogemata. Vabandust palumine on ilmselt meile tavapärane ütlemine ning käitumine. Kuid kas on hetki kus ei peaks vabandama?! Usun,et on. Ehk siis kui on piisavalt kiire elutempo ning ei jõua tõesti sõpradega kokku saada ning hea on kui kaaslased seda mõistavad. 

Üleüldse on suvi ning väga palavad ilmad ning enamikel kindlasti puhkus käes, laadigem siis oma meeli, südant ning aurat. Selleks,et taas olla värske ning naeratav oma ametis. Ning ilmselt sellise palava ja kuuma ilma eest ning puhkamise eest ei pea kellegi eest vabandama! Nautigem päikest, ujumist ning sirtsude sirinaid... On siiski meil kaunis suvi. Minagi vabandan enda blogijälgijate ees, seda et ei ole jõudnud nüüd pikemalt kirjutada ning ausalt öeldes pole jõudnud eriti pildistama  kuna  tõmban ka natuke hinge ning naudin ka natuke suve, sest siis jõuan taas jälle tihedamini kaameraga jalutama ning jälgima, mis toimub looduses. Seega, palun vabandust! ( Pildistamisest iseensest ei suuda naguinii väga kaua eemal olla ) Seega nautigem suve ning tundgem end hästi, selleks et olla taas värske!!



Antud veekogu pildistasin: juuni 2021 Alaveres.


07.07.21


 Lapsepõlv...



Sorasin vahepeal enda päris vanades fotodes ning neid sorteerides siis soovin mõnda hetke ka Teiega jagada. Nimelt me kõik oleme elanud lapsepõlves kes varem, kes hiljem. Ning just need kõige lemmikumad lapsepõlve mälestused on need hetked mis toovad pisara silmi  - kuid olgu need siis rõõmupisarad...



Lapsepõlv on meil kõigil ilmselt väga erinev ning mälestused on samuti väga erinevad. Lapsepõlv on midagi, mis on ja jääb, meie meeltesse, hinge ning tõesti tekkib kohe eriline nostalgia hetk. Lapsepõlv on alati tore meenutus, kui oled ise juba täiskasvanud.

Mina vaatan, meie pere lapsepõlve lemmikuid fotodelt  -  hetkeks on kurb meel, või isegi pisar tuleb, sest teadagi ajad on möödunud, kuid antud fotol olev koer oligi see sõber, kes oli meile kui lastele suurimaks toeks ning sõbraks. Olgu koera küll enam ei ole meie hulgas, sest aega on nii palju palju möödunud kuid meenutan alati pereliiget siiani suurima südame rõõmuga. Nostalgiliselt meenutades - olgu tõesti sõbrad lapsepõlves või tänapäeva elus millised tahes, sest parimaid sõpru valitakse alati südamega...seega ei oma tähtsust millised on nende välimus, olek ja elamisvõimalused, sest tõeline sõprus püsib igavesti ja sõprus on tõeline..Ja see tõeline sõprus ongi see, mis tekitab mälestusi, meeletuid toredaid vestlusi ning miks ka mitte - veetes sõpradena koos aega, selleks et vaadata kasvõi vanu pilte ning taas rõõmutunda iseenda lapsepõlvest.


Täiskasvanud olles on meie perel uus sõber koer, sest koerad on võrratud ning enda lapsele on taas koer lemmik, kes on talle kaitsjaks ja parimaks sõbraks.




Antud foto ma ise digitaliseerisin , fotol on Indy lapspõleve päevilt Haljalas

04.07.21


 Müürid..


Mis on müür? Kas telliskividest ehitatud torn? Või ehitatud ümber enesekaitseks kus varjuda?


Müür on meil ehk kõigil teatud määral ümber ehitatud, olgu ta siis nii tugevalt või õrnalt ehitatud kui tahes. Müür on müür, millega seostatakse kaitset, millegi või kellegi eest ning vahel on vundament kuidagi eriti tugev, nii igaksjuhuks, selleks et ümber ei kukuks. Ning kui kukubki  vundament kokku, mis siis edasi saab ?! Muidugi müür on kindel ja turvaline kuid, kui see ühel hetkel tõesti kõik kokkuvariseb? Müür muidugi kaitseb nö haiget saamiste, jubedamate asjade eest - keegi Jumala pärast rohkem ei iial enam  liiga teeks,  sest oleme minevikus ju nii palju juba vatti ja vilet saanud ja näinud. Kuid see vatt ja vile on siiski  minevik? Karm kuid jah vahel elu ongi raske. Minevik on  tõepoolest siiski  minevik, seda naguinii enam muuta ei saa, saab ainult aeg ajalt meenutada minevikus toimunut, kuid mina arvan, et pole isegi seda vaja enam teha, sest kõige tähtsam on lihtsalt endal kaitsemüür eemaldada, sest kui kukud või müür variseb,  siis tuleb siiski anda endast see tõepoolest parim, selleks et uuesti püsti tõusta nagu väike laps kes õpib kõndima -esimesi samme tehes väike laps alguses kukub, tõuseb jälle püsti ja ta teeb seda hetkes. See hetk ongi kõige olulisem - sest see on olevik. Tuleviku me siiski ka ei tea. Kuid elades siin, täna ja praegu näemegi isegi läbi müüride suurimat rohelust, päikesevalgust ning rohkelt põnevavamat maailma....




Foto: Kose-Uuemõisas juuni 2021 









01.07.21


 Sport



Sport on tervis, sport on liikumine, sport on haarav


Sport on midagi sellist, mida harrastatakse meelsasti, olgu selleks siis jalgpall, tennis, golf, jooksmine, autoralli või isegi ratsasport.

Spordi valdkondi on nii palju erinavaid ja nad kõik on omajagu põnevad ja haaravad, nii publikut kui ka sportlast ennast. Iseenesest polegi vahet kas ollakse spordis algaja, edasijõudnud või tippsportlane, sest meie tervisele teeb igasugune liikumine väga palju head sealhulgas ka, vaimsusele ning miks ka mitte sellele - tekkivad huvitavad tutvusringkonnad ning sõbrad kellega koos liituda põnevatel spordimängudel. Spordi tegemine on liikumine ning liikumine on sport. Liikumine on meile tõepoolest parim palsam kõigele: kõige enam paraneb füüsis, ilmselt ka kehakaal, vaimsus areneb märgatavalt ning kindlasti tekkivad trennitegemise ajal kindlad eesmärgid kuhu välja jõuda. 
Mulle endale meeldib rahvasport kus ühiselt koos võetakse ette toredaid spordiüritusi ning see, tekitabki maailma parima tunde vähemalt - ma tegin ära! Ja see tunne on nii võimas!
Ühesõnaga me oleme loodud liikuma ja meie tervis on meie endi käes seega kõige olulisem on selgeks teha tuntud lause - kõige raskem on diivanilt püsti tõusta ja liikuma hakkata. Aga enda kohapealt tean öelda kui juba on püsti tõustud siis enam ei soovigi diivanil olla, sest maailm on valla ning sport ja liikumine on meile parim.


Hetkel kindlasti on ka televiisoris palju spordiüritusi mida jälgida ning miks mitte kaasa elada oma lemmikutele...


Fotod olen pildistanud küll aastal 2018  kuid sport on aeguamtu.